Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Latvijas hokejisti pasaules čempionātā spēkosies ar Zviedriju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionātā piektajā spēlē tiksies ar Zviedrijas valstsvienību.

Spēle "Ostrava Arena" sāksies plkst.13.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot televīzijas kanālam LTV7.

Pēc tam B apakšgrupā Ostravā plkst.17.20 Vācija spēlēs ar Poliju, bet plkst.21.20 Francija mēros spēkus ar Slovākiju. Savukārt A apakšgrupā Prāgā plkst.13.20 Dānija aizvadīs maču ar Šveici, plkst.17.20 Kanāda tiksies ar Somiju, bet plkst.21.20 Čehija spēlēs ar Lielbritāniju. Francijas un Slovākijas maču un Kanādas un Somijas spēli tiešraidē pārraidīs LTV7, bet pārējie mači būs redzami portālā "lsm.lv/hokejs".

B apakšgrupā Zviedrijai četrās cīņās ir 12 punkti, ASV piecos mačos iekrājusi desmit punktus, Vācija - deviņus punktus, Slovākijai ir astoņi punkti četrās spēlēs, Latvija izcīnījusi septiņus punktus, bet Francija - četrus punktus. Kazahstāna piecos mačos iekrājusi trīs punktus un Polija tikusi pie viena punkta.

A grupā Čehijai ir 12 punkti piecās spēlēs, Kanādai un Šveicei četrās cīņās ir 11 punkti, Somijai - septiņi un Dānijai - seši punkti. Austrijai piecās cīņās ir četri punkti, Norvēģija piecos mačos tikusi pie trīs punktiem, bet Lielbritānija četrās spēlēs pie punktiem nav tikusi.

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trīs uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju, ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu, bet ceturtajā cīņā ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums.

Zviedriem četrās spēlēs ir tikpat panākumi. Pirmajā mačā zviedri ar 5:2 apspēlēja amerikāņus, pēc tam ar 5:1 guva panākumu pār Poliju un ar 6:1 un 3:1 uzvarēja attiecīgi Vāciju un Kazahstānu.

19.maijā Latvija tiksies ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Latvijas un Zviedrijas izlases tikās pagājušā gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, kurā ar 3:1 pārāki bija latvieši, bet Zviedrija meistarsacīkstes noslēdza sestajā pozīcijā.

Šogad Zviedrijas izlases sastāvā ir 18 Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, starp kuriem ir 2020.gada Stenlija kausa izcīņas vērtīgākais spēlētājs Viktors Hedmans un pagājušās sezonas NHL rezultatīvākais aizsargs Ēriks Kārlsons, kurš sezonu noslēdza ar 101 rezultativitātes punktu.

Latvijas izlasē pēc iepriekšējā čempionāta izlaišanas ir atgriezies vārtsargs Elvis Merzļikins. No tiem spēlētājiem, kuri pērn izcīnīja bronzas godalgas, ierindā ir palikuši 17, bet no šī gada papildinājumiem debijas čempionāts ir septiņiem - vārtsargam Ērikam Vītolam, aizsargam Markusam Komulam, kā ar uzbrucējiem Haraldam Eglem, Raivim Ansonam, Eduardam Tralmakam, Martinam Laviņam un Fēliksam Gavaram. No līdzi paņemtajiem spēlētājiem sākotnējā pieteikumā nav iekļauts Vītols, Laviņš un bronzas medaļas ieguvējs Arvils Bergmais, taču pirms sestdien gaidāmā mača sastāvam tika pieteikts Vītols un Bergmanis. Pirmās divas spēles pasaules junioru čempionātā nopelnītās diskvalifikācijas dēļ nācās izlaist uzbrucējam Danam Ločmelim.

Pagājušā pasaules čempionāta labākais vārtsargs un turnīra vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs kopā ar pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēju Teodoru Bļugeru turpina cīņas Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīrā Vankūveras "Canucks" rindās. Arī aizsargs Uvis Jānis Balinskis NHL kluba Floridas "Panthers" rindās vēl cīnās par Stenlija kausu.

Traumu dēļ izlasē šogad nav pērn čempionātā spēlējušo uzbrucēju Rūdolfa Balcera, Ronalda Ķēniņa, Denisa Smirnova, Andra Džeriņa, kā arī spēles par bronzas medaļām uzvaras vārtu autora Kristiāna Rubīna.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Latvijas izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets", NHL), Ēriks Vītols (Keurū "KeuPa", Somija), Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija);

aizsargi - Jānis Jaks, Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Roberts Mamčics ("Nove Zamky", Slovākija), Arvils Bergmanis (Aļaskas Fērbenksas Universitāte, NCAA), Markuss Komuls (Truā-Rivjēras "Lions", Kanāda), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield"), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija), Kārlis Čukste (Jēvles "Brynas", Zviedrija);

uzbrucēji - Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - Vītkovices "Ridera", Čehija), Renārs Krastenbergs (Grācas "99ers", Austrija), Haralds Egle (Liptovski Mikulāšas "MHK 32", Slovākija), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Kaspars Daugaviņš (Mihalovces "Dukla", Slovākija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Raivis Ansons (Vilksbāras/Skrentonas "Penguins", AHL), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Rodrigo Ābols (Engelholmas "Rogle", Zviedrija).

Zviedrijas izlases sastāvs dalībai 2024.gada pasaules čempionātā:

Vārtsargi: Sāmuels Ērsons (Filadelfijas "Flyers", NHL), Fīlips Gustafsons, Jespers Vallstets (abi - Minesotas "Wild", NHL);

Aizsargi: Jūnass Brodins (Minesotas "Wild", NHL), Rasmuss Dalīns (Bufalo "Sabres", NHL), Ēriks Kārlsons, Markuss Petešons (abi - Pitsburgas "Penguins", NHL), Viktors Hedmans (Tampabejas "Lightning", NHL), Tims Hēds ("Ambri-Piotta", Šveice) ;

Uzbrucēji: Andrē Burakovskis (Sietlas "Kraken", NHL), Jūels Ēriksons-Ēks, Markuss Jūhansons (abi - Minesotas "Wild", NHL), Isaks Lundestrēms (Anaheimas "Ducks", NHL), Viktors Ūlofsons (Bufalo "Sabres", NHL), Fābians Seterlunds (Sanhosē "Sharks", NHL), Lūkass Raimonds (Detroitas "Red Wings", NHL), Adrians Kempe, Karls Grundstrems (abi - Losandželosas "Kings", NHL), Makss Frīberjs ("Frlounda", Zviedrija), Fēlikss Ungers-Sērums ("Leksands", Zviedrija), Markuss Sērensens ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Pontuss Holmberjs (Toronto "Maple Leafs", NHL), Lukass Bengtsons ("Zug", Šveice), Līnuss Jūhansons (Kārlstades "Farjestad", Zviedrija), Jespers Frodens (Cīrihes "Lions", Šveice).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi