Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kriminālziņas

Līvānu un Preiļu novados divām sievietēm izkrāpti 17 525 eiro

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirknis saņēma informāciju par diviem krāpšanas gadījumiem. Viens krāpšanas gadījums fiksēts Līvānu novadā un otrs Preiļu novadā. Abos gadījumos krāpnieki izlikās par Valsts policijas darbiniekiem un rezultātā no cietušajām personām izkrāpa 17 525,40 eiro. Saistībā ar notikušajiem gadījumiem uzsākti divi kriminālprocesi. Valsts policija atgādina, ka ne viņi, ne citu tiesībsargājošo iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai prasītu naudu. Policija aicina iedzīvotājus brīdināt savus tuviniekus par šāda veida krāpniecību.

Apgabaltiesa piespriež cietumsodu prokremliskajai aktīvistei Kreilei

Vidzemes apgabaltiesa šodien atcēla pirmās instances tiesas spriedumu un piesprieda reālu cietumsodu uz vienu gadu prokremliskajai aktīvistei Jeļenai Kreilei lietā par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru un kara nozieguma attaisnošanu, noskaidrots tiesā.

Rosina apsūdzēt islāmistu teroristu ideoloģijas atbalstītāju

Valsts drošības dienests (VDD) 2.septembrī rosināja prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret Latvijas nepilsoni par instrukciju un zināšanu iegūšanu teroristiskiem uzbrukumiem, kā arī sprāgstvielas un šaujamieroču munīcijas iegādāšanos un glabāšanu, aģentūru LETA informēja VDD.