Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgā

No 2025.gada bērnus Rīgā varēs pieteikt ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs

No nākamā mācību gada bērnus Rīgā varēs pieteikt ne vairāk kā piecu skolu pirmajās klasēs, paredz šodien Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta komitejas atbalstītie grozījumi saistošajos noteikumos "Kārtība, kādā reģistrējami un izskatāmi iesniegumi par bērnu uzņemšanu 1. klasē Rīgas valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs".

Rīgā atkal apķēpāts de Tolli piemineklis

Rīgā atkal apķēpāts Esplanādē esošais cariskās Krievijas karavadoņa Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli piemineklis, un policijā par notikušo sākts kriminālprocess, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijā.

Zaļie transporta koridori – jaunas iespējas un nākotnes nepieciešamība

Septembra beigās Rīgas ostā Rīgas Universālajā terminālī (RUT) tika sagaidīts jaunās paaudzes ar LNG jeb sašķidrināto dabasgāzi darbināms konteinerkuģis CMA CGM TIVOLI. Tam ir duālas degvielas dzinēja iekārta – gan konvencionālā degviela gan LNG, kas ļauj būtiski samazināt kaitīgo izmešu daudzumu atmosfērā.

Atklās pirmo zaļo konteinerkravu pārvadājumu maršrutu no Rīgas ostas

18. septembrī Rīgas ostā ieradīsies pirmais ar zaļo metanolu darbināmais konteinerpārvadājumu līnijas Green Baltic X-PRESS kuģis ECO UMANDE. Ar šī kuģa ierašanos tiks atklāta regulāra konteinerkuģu satiksme kompānijas X-Press Feeders zaļajā kuģošanas maršrutā Roterdama - Antverpene Brige - Klaipēda - Rīga - Roterdama, kurā kuģos tikai ar zaļo metanolu (alternatīva degviela, kas rada vismaz par 60% mazāk emisiju nekā konvencionālā kuģu degviela) darbināmi kuģi.

14.septembrī Mežaparkā Rudens kārumu festivāls

Šosestdien, 14.septembrī, Mežaparkā, Atpūtas alejā (pie Rīgas ZOO), notiks “Rudens kārumu festivāls”. Tajā piedalīsies vairāk nekā 110 vietējie mājražotāji, dizaineri un amatnieki, kā arī būs īpaša street food un kārumu iela.