Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Ziņas

Aromātu ierobežojumi elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm veicinās nelegālo tirgu un palielinās bērnu un pusaudžu veipošanu

Ar likumu noteiktais aizliegums no nākamā gada 1.janvāra aizliegt elektronisko smēķēšanas ierīču šķidrumus un tabakas aizstājējproduktus, kas satur aromatizētājus, rada bažas par nelegālā tirgus apjoma pieaugumu. Kā Nacionālā kontrabandas problemātikas forumā Cīņa ar kontrabandu – izaicinājumi un panākumi norādīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe, šie lēmumi ir pareizi, bet tie ir pārāk populistiski, jo nav pretim nolikti kontroles mehānismi.

Jūlijā atļauts peldēties visās oficiālajās peldvietās

Jūlijā peldūdens kvalitāte oficiālajās peldvietām atbilst prasībām un peldēties ir atļautas visās 58 peldvietās, tostarp arī Lubānas ezera peldvietā, Gaigalavas pagastā, kur zilaļģu savairošanās vairs nav novērota, aģentūru LETA informēja Veselības inspekcijā (VI).

NA pārsūdzēs KNAB uzlikto sodu un lēmumu apturēt valsts finansējumu

Nacionālā apvienība (NA) tiesā pārsūdzēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmumu, ar kuru partijai uzdots valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturēts budžeta finansējumu uz vienu gadu, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāts Jānis Grasbergs (NA).

Novērojama liela ērču aktivitāte

Ērces ir ļoti labi pārziemojušas aizvadīto ziemu, un šobrīd ir vērojama liela to aktivitāte, aģentūrai LETA sacīja profesore, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" (LIC) galvenā ārste Baiba Rozentāle.