Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Ziņas

Naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem

Tuvākajā diennaktī debesis virs Latvijas būs diezgan skaidras un naktī austrumu rajonos gaiss var atdzist līdz -4 grādiem, bet sestdien dienā atkal būs mēreni silts, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dabas sargi aicina nebojāt smilšakmens iežus ar skrāpējumiem

Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) arvien konstatē gadījumus, kad populāros dabas tūrisma objektos ir parādījušies jauni skrāpējumi iežos un uz alu sienām, šādi nodarot tiem kaitējumu un iznīcinot tos, aģentūru LETA informēja DAP komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Būvdarbi turpinās 53 valsts ceļu posmos

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi turpinās 53 posmos, pārsvarā uz reģionālajiem ceļiem, un šajos posmos aizvien ir spēkā satiksmes ierobežojumi, informē VSIA Latvijas valsts ceļi.

Piektdiena būs saulaina un sausa

Piektdien būs lielākoties saulains laiks un lietus nav gaidāms, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ar nepārdomātiem aizliegumiem paši "šaujam sev kājā"

Strauja akcīzes nodokļa likmes paaugstināšana cigarešu aizstājējproduktiem, aizliegums tirgot tos ar aromatizētājiem, izņemot tabakas garšu, kā arī mentola kā karsējamās tabakas sastāvdaļas aizliegums, gaidītā ieguvuma vietā nesīs vien zaudējumus. Kā norāda Rīgas Tehniskās universitātes asociētais profesors, Dr.oec. Māris Jurušs, tirgus šīs normas vienlaicīgi “pacelt” nespēs, kā rezultātā strauji augs nelegālais tirgus. “Kamēr šis jautājums nav Eiropas Savienībā pilnībā harmonizēts, tikmēr nav pareizi mums skriet pa priekšu. Mēs drīzāk radām problēmas paši sev,” uzsver Jurušs.