Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Ziņas

Kremlis dezinformācijas kampaņā centies sarīdīt Latvijas krievus pret Ukrainas bēgļiem

Kremļa vadītā dezinformācijas kampaņā propagandisti ar viltus ziņām un komentāriem mērķtiecīgi centušies Latvijas krievus sanaidot ar Ukrainas bēgļiem, kā arī radīt sabiedrībā uzskatu, ka konfrontācija ar Krieviju nozīmētu Latvijas ieslīgšanu nabadzībā, tomēr ceļš uz nosprausto mērķi nav bijis viegls, vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušiem materiāliem no kādas tā dēvētās "troļļu fabrikas".

Jaunajiem ķīmijas un bioloģijas skolotājiem iespēja saņemt 3000 eiro; pieteikšanās stipendijai līdz 11. oktobrim

No šā gada 16. septembra līdz 11. oktobrim jaunie un vēl tikai topošie ķīmijas un bioloģijas skolotāji ir aicināti pieteikties Latvijas zāļu ražotāja AS “Olpha” un SIA “Centrālā laboratorija” izveidotajai skolotāju stipendijai “Starp mums ir ķīmija!”. Pavasarī stipendiju pasniedza sešiem jaunajiem skolotājiem un šoruden 3000 eiro saņems vēl četri izcilākie jaunie skolotāji. Kopumā stipendiju saņēmuši jau 11 jaunie skolotāji.

Prezidents iesniedzis grozījumus valsts uzņēmumu valžu atalgojuma iesaldēšanai

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien ir parakstījis un nosūtījis Saeimas Prezidijam grozījumus Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kas paredz uz laiku apturēt valsts un pašvaldību uzņēmumu valdes un padomes locekļu atlīdzības pieaugumu, aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Gaisa temperatūra pirmdien var sasniegt +27 grādus

Pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir skaidras debesis, mākoņaināks laiks saglabājas Kurzemē, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdienas pēcpusdienā Latvijā saule gaisu sakarsēs līdz +23..+27 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē maksimālā temperatūra būs aptuveni +20 grādi, prognozē sinoptiķi.

VID izvērtē 110 amata vietu likvidāciju līdz gada beigām

Valsts ieņēmumu dienests (VID) izvērtē 110 amata vietu likvidāciju līdz gada beigām, kas ir saistīts ar VID veicamo darbību pārskatīšanu, iespējām tās efektivizēt un atbilstoša klientu servisa nodrošināšanu, informēja VID pārstāvji.