Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ziņas

Siliņa: Nākamā gada budžets ir drošības un konkurētspējas celšanas budžets

Nākamā gada budžets ir drošības un konkurētspējas celšanas budžets, otrdien teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), Saeimas Prezidija, Saeimas frakciju vadītāju un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputātu kopīgajā sanāksmē prezentējot likumprojektu "Par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2026., 2025. un 2027.gadam" un tā pavadošos likumprojektus.

Pēdējo trīs gadu laikā palielinājies zemu ienākumu un krīzes situācijā nonākušo Latvijas un Ukrainas iedzīvotāju skaits

Pēdējo trīs gadu laikā svārstīgas sociāli ekonomiskās situācijas rezultātā ievērojami palielinājies atbalstāmo personu - zemu ienākumu un krīzes situācijā nonākušo Latvijas iedzīvotāju - skaits, turklāt to vidū no 2022.gada bieži ir arī Ukrainas iedzīvotāji, valdībai sniegtajā informatīvajā ziņojumā par materiālās nenodrošinātības mazināšanu atzīmē Labklājības ministrija (LM).

ZM 2025.gada budžeta apmērs ir 875 miljoni eiro

Zemkopības ministrijā (ZM) 2025.gada budžeta apmērs ir 874,898 miljoni eiro, tostarp 716,653 miljoni eiro būs paredzēti ES politikas instrumentu īstenošanai un citiem ārvalstu līdzfinansētajiem projektiem, bet 158,245 miljoni būs paredzēti ministrijas pamatfunkciju nodrošināšanai, šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē deputātus informēja ZM pārstāvji.

Mieriņa neizslēdz korekcijas valdības sagatavotajā valsts budžetā

Manevra iespējas, vērtējot valdības sagatavoto nākamā gada budžetu, nav īpaši lielas, tomēr vienmēr pastāv iespēja izdarīt kādas korekcijas un apstiprināt kādus priekšlikumus, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Oktobra vidus bijis nedaudz siltāks par normu

Oktobra otrajā dekādē vidējais nokrišņu daudzums Latvijā bija 3,5 milimetri jeb 15% no normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Otrdien daudzviet gaidāms lietus

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +10..+13 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Otrdien daudzviet Latvijā, sākot ar Kurzemi, gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Burovs mērķē uz Rīgas mēra krēslu © DIENA

Par politiskajiem procesiem un to, kādēļ Rīgai un valstij kopumā tik grūti sokas ar ekonomikas sekmēšanu, laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš un žurnālists Guntars Gūte sarunājas ar Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju Oļegu Burovu.