Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Eiropa

Ukraiņi notriekuši visus 37 krievu trieciendronus un iznīcinājuši mīnu traleri ar teju 70 cilvēku apkalpi

Ukraiņu karavīri notriekuši visus 37 trieciendronus, ko naktī uz svētdienu uz Ukrainu raidījis Krievijas karaspēks, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēku komandieris Mikola Oleščuks. Tāpat Ukrainas bruņotie spēki naktī iznīcinājuši Krievijas Melnās jūras flotes projekta 266-M mīnu traleri Kovrovec un 1210 iebrucējus, svētdien paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā © DIENA

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru rīcība tiek komentēta kā "nedraudzīgs žests", "tieši naidīga" un kā mēģinājums ar ārēju iejaukšanos izraisīt revolūciju valstī, vēsta Eho Kavkaza.

Turcijā kurdu līderim piespriests 42 gadu cietumsods par 2014.gada protestiem

Turcijas tiesa ceturtdien piespriedusi 42 gadu cietumsodu bijušajam Tautas demokrātiskās partijas (HDP) līdzpriekšsēdētājam Selahatinam Demirtašam par līdzdalību 2014.gada vardarbīgajos protestos, kas izcēlās pēc tam, kad teroristu grupējuma Islāma valsts kaujinieki ieņēma Sīrijas pilsētu Ainelarabu.

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Gruzijas prezidente pārmet valdošajai partijai valsts nākotnes apdraudēšanu © DIENA

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ir brīdinājusi, ka Gruzijas kā valsts pastāvēšana ir apdraudēta, jo parlaments šonedēļ pieņēmis strīdīgo "ārvalstu aģentu" likumu, ignorējot nedēļām ilgos masu protestus Gruzijā un Rietumu sabiedroto brīdinājumus, ka šāda rīcība apdraud Gruzijas eiroatlantiskos centienus, vēsta Eho Kavkaza.