Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

4 biežāk pieļautās kļūdas, rakstot CV

Laba un kvalitatīva CV izveidošana aizņem laiku - procesa laikā ir tik daudz nianšu pie kā jāpiedomā. Iepazīstieties ar četrām biežāk pieļautajām kļūdām, rakstot CV un paturiet tās prātā, lai nākamreiz nepieļautu!

1.Gramatikas kļūdas

Kļūdīties mēdzam mēs visi, taču ir jāatceras, ka pareizrakstības kļūdas CV norādīs uz paviršību un neprofesionalitāti. Lai pārliecinātos par to, ka CV ir uzrakstīts teicami, ievērojiet četru acu principu jeb parādiet to vēl kādam tuvam draugam vai ģimenes loceklim. Iespējams Jūs esat tik ļoti pieradis jau pie uzrakstītā teksta, ka kādu lieku vai trūkstošu burtu tajā vairs nemaz nepamanāt. 

2.Neprecīza vai nepilnīga informācija

Vai telefona numuru, e-pasta adresi, izglītību un tās programmu, vakancei atbilstošo darba pieredzi norādījāt? Telefona numurs un e-pasta adrese būs svarīga ātrai saziņai ar Jums, savukārt izglītība un pieredze visticamāk būs noteicošā, vai Jūs pieņems darbā.

Vienu lietu gan jāpatur prātā – norādiet tikai reālo nevis vēlamo un arī izdomātu informāciju! CV var sarakstīt visādus profesionālos brīnumus – taču, ko darīsiet brīdī, kad samelotās prasmes, kas CV norādītas, būs jāpielieto ikdienas darbā?

3.Pārāk garš CV

Ir lieliski, ja esat paguvis sevi pilnveidot dažādās jomās, taču to visu noteikti nevajag norādīt savā CV. Izanalizējiet, kas no visa būs atbilstošs konkrētajai vakancei un iekļaujiet tikai to informāciju. CV nevajadzētu pārsniegt divas A4 lapaspuses.

4.Vājš noformējums

CV darba devējam sniedz par Jums pirmo iespaidu. Mūsdienās ir pieejamas daudzas un dažādas CV veidošanas vietnes, kā arī informatīvi avoti, kur smelties iedvesmu. Veidojot CV vajag būt kritiskam un pie pirmās domas: “O, kāds skaists CV paraugs!” neķert to ciet. Padomājiet – vai tas ir ne tikai skaists, bet arī profesionāls? Vai izvēlētais CV paraugs atbilst Jūsu personībai? Neizvēlaties paraugu ar vairākām krāsām, daudz dizaina elementiem un dīvainu, māksliniecisku fontu – tas traucēs uztvert CV galveno informāciju.

Atcerieties, ka CV ir gluži kā Jūsu vizītkarte, pēc kā izlasīšanas darba devējs pieņems svarīgu lēmumu. Esiet radošs, taču profesionāls! 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izvēlēties ceļojumu apdrošināšanu ģimenei?

Plānojot ģimenes ceļojumu, ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizo ceļojumu apdrošināšanu, lai ikviens ģimenes loceklis būtu pasargāts no negaidītiem notikumiem ceļojuma laikā. Ģimenēm, sevišķi tādām, kur...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti