Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mākslas telpā Aminori būs skatāma LMA Grafikas katedras studentu izstāde

Jau piekto gadu Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Grafikas katedras studenti bilžu grāmatu un komiksu gardēžus priecē ar ikgadēju bilžu grāmatu skati. Šogad 8. jūlijā mākslas telpā Aminori tiks atklāta maģistra programmas studentu bilžu grāmatu sērijas Atmiņas ilustrāciju oriģinālu un grāmatu izstāde, informēja izstādes veidotāji.

Sērijas ietvaros autori risinājuši atšķirīgus atmiņu tēmas aspektus - personīgo atmiņu, atmiņas neuzticamo dabu, kura, iespējams, sagroza piedzīvoto vai padara nebijušu notikumu par notikušu, par sāpīgām vai tieši otrādi - par priecīgām atmiņām. Atmiņa ir viens no nozīmīgākajiem ilustratora un autora instrumentiem - tā ir bagātīga, bet ne visai uzticama ideju lāde, kurā gan apzināti, gan neapzināti mākslinieki smeļ idejas jaunradei.

Jauno ilustratoru aizraujošie vizuālie stāsti radīti dažādām vecuma grupām, iekļaujot arī jauniešu auditorijai paredzētas bilžu grāmatas, kas Latvijas literatūras tirgū nav sastopamas bieži. Radošā darba gaitā mākslinieki pētīja dažādas bērnu un jauniešu vecuma grupas, uzdodot tām jautājumus un mēģinot apjaust iespējamās lasītāju intereses.

Izstādē apskatāmās grāmatas stāsta par iztēli, kas mēdz nomierināt satraucošās situācijās, par uztraukumu, kas jāpiedzīvo sniedzot savu pirmo čella koncertu solista lomā, un par sevis meklēšanu un pieņemšanu ne tikai 21. gadsimta, bet arī 1980. gados.

Bilžu grāmatu sērija radīta, gatavojoties Boloņas Bērnu grāmatu tirgum Itālijā, un būs apskatāma Latvijas nacionālajā stendā 2021. gadā. Latvijas lasītājiem šī ir unikāla iespēja iepazīties ar jauno mākslinieku darbiem, pirms tie tiek prezentēti starptautiskai auditorijai.

Izstādē piedalās: Antra Agrena, Ivita Brūdere, Aija Bley, Dagne Devjanikova, Ingrīda Ivane, Kristaps Kramiņš, Līva Ozola, Guna Poga, Alise Rudēvica, Sanita Skalbe, Sanita Skvarnaviča, Anna Vaivare, Patrīcija Māra Vilsone, Linda Jākobsone-Viškere.

Izstāde apskatāma no 9. jūlija līdz 20. augustam mākslas telpā Aminori Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 69 darba dienās no plkst.11 līdz 18. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja