Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apsardzes kompānijas G4S Latvia peļņa pērn pieaugusi teju 11 reizes

Apsardzes kompānijas AS G4S Latvia 2020.gadā strādāja ar 17,843 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa, pateicoties inkasācijas pakalpojumus sniedzošā meitasuzņēmuma pārdošanai, pieauga 10,9 reizes un bija 5,16 miljoni eiro, liecina uzņēmuma gada pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka, lai sekmīgi realizētu skaidrās naudas pārvadājuma un apstrādes biznesa nodalīšanu, 2020.gada 20.februārī "G4S Latvia" pārdeva savu 100% līdzdalības daļu uzņēmuma AS "G4S Cash Services Latvia" kapitālā Igaunijas uzņēmumam AS "G4S Baltics".

Pēc "G4S Latvia" pārskatā pieejamās informācijas, kompānija pērn guvusi 5,204 miljonu eiro ieņēmumus no radniecīga uzņēmuma atsavināšanas.

Kompānijas vadība norāda, ka 2020.gadā "G4S Latvia" ir turpinājusi veiksmīgi strādāt joprojām gausas ekonomikas attīstības apstākļos, izjūtot lielu spiedienu uz pakalpojuma un produkta cenu no klientu puses, ko radījusi ne tikai agresīva pelēkās zonas cenu politika, bet arī darba spēka trūkums.

Pēc kompānijas vēstītā, "G4S Latvia" pērn saviem darbiniekiem joprojām nodrošināja nozarē augstāko darba samaksu. Pērn, palielinoties darba spēka trūkumam un pieaugot klientu prasībām pakalpojuma kvalitātes jomā, "G4S Latvia" tomēr ir spējusi palielināt darba samaksu līdz pat 21%.

Pagājušajā gadā uzņēmums ir spējis noturēt klientu portfeli visās biznesa nodaļās, nedaudz to pat palielinot fiziskās apsardzes pakalpojumu jomā, sasniedzot 12,61 miljona eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 13%, salīdzinot ar 2019.gadu.

Pēc "G4S Latvia" vadības vēstītā, 2020.gadā uzņēmums ir veltījis lielu uzmanību savām vērtībām, kur viena no galvenajām ir klients, kā apliecinājumu saņemot pozitīvas atsauksmes un pateicības no klientiem par profesionālu un augsta līmeņa pakalpojuma sniegšanu.

Uzņēmums 2020.gadā lielu uzmanību ir veltījusi rūpēm par savu darbinieku darba drošību un aizsardzību, veltot pastiprinātu ieguldījumu papildus izglītošanai drošībai uz ceļa un dažāda veida papildus apmācībām darba drošības jautājumos. Liels uzsvars ir likts uz darbinieku profesionālo apmācību, ikdienas pienākumu veikšanā piesaistot ar vien vairāk inovatīvus tehnoloģijas palīgrīkus, tādā veidā paaugstinot gan darbinieka motivāciju, gan darba sniegumu un sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Sabiedrība 2020.gada laikā turpināja koncentrēšanos uz inovatīvu tehnoloģiju izpēti un apgūšanu, kas nākotnē dotu iespēju piesaistīt vairāk klientu un palielināt kompānijas apgrozījumu, lielu akcentu liekot uz video tehnoloģiju risinājumiem. Tajā pat laikā "G4S Latvia" ir turpinājusi strādāt pie procesu uzlabošanas uzņēmuma iekšienē un pie produktivitātes palielināšanas.

Neskatoties uz ārkārtas apstākļiem uzņēmums nepārtrauktības režīmā atbildīgi pilda līgumos uzņemtās saistības, nodrošinot klientiem apsardzi un drošību gan klātienē, gan izmantojot attālinātos apsardzes risinājumus, atsevišķos gadījumos nepieciešamība pēc pakalpojumiem pat ir īpaši aktualizējusies Covid-19 dēļ.

Galvenie uzdevumi 2021.gadā ir saistīti ar izaugsmes veicināšanu, optimālu risinājumu ieviešanu, kas ļautu palielināt konkurētspēju drošības pakalpojumu tirgū. Turpinot attīstības virzienu inovatīvu apsardzes iekārtu un sistēmu apgūšanā, turpmākajos gados "G4S Latvia" plāno ļoti aktīvi attīstīt dažādus apsardzes sistēmu tehnoloģiskus un inovatīvus risinājumus, piedāvājot klientiem tehnoloģijas attīstības laikmetam atbilstošus inovatīvus drošības risinājumus.

Kā lielāko izaicinājumu 2021.gadā uzņēmums uzskata minimālās algas kāpumu no šā gada. "Tas dos ļoti būtisku personāla izmaksu pieaugumu 2021.gadā, kas ietekmēs gan bruto peļņas, gan peļņas pirms nodokļiem samazinājumu," prognozē "G4S Latvia" vadība.

Uzņēmums plāno aktīvi strādāt pie sabiedrības informēšanas un izglītošanas par vienotas izpratnes sniegto drošības pakalpojumu kvalitātes standartiem Latvijā.

Tāpat "G4S Latvia" plāno turpināt attīstīt risku izvērtēšanas pakalpojuma sniegšanu, attīstīt video apsardzes pakalpojumu jomu, kā arī attīstīt jaunu tehnoloģiju apakšvirzienu - maksāšanas līdzekļu uzskaites, pārskaites un uzglabāšanas tehnoloģiskās iekārtas.

2019.gadā "G4S Latvia" strādāja ar 17,06 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 471 245 eiro apmērā.

Kompānija reģistrēta 1992.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 458 178 eiro. Uzņēmums ir akciju sabiedrība, tādēļ akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas