Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Baidens piedāvā Trampam tikties divās debatēs

ASV prezidents Džo Baidens piedāvājis republikāņu Baltā nama kandidātam Donaldam Trampam tikties priekšvēlēšanu debatēs jūnijā un septembrī, un Tramps piedāvājumu bez kavēšanās pieņēmis.

Tiesa, Baidens atteicās no trīs debašu piedāvājuma, ko bija rosinājusi abu lielo ASV politisko partiju vēlēšanu debašu komiteja. Prezidents devis priekšroku divām mediju rīkotām debatēm bez skatītāju auditorijas.

"Donalds Tramps 2020.gadā zaudēja man divās debatēs. Kopš tā laika viņš nav parādījies nevienās debatēs. Tagad viņš uzvedas tā, it kā viņš ar mani gribētu atkal debatēt. Labi, sagādā man to prieku, draugs," sociālajā tīklā "X" publicētā video sacīja Baidens. "Es to darīšu pat divas reizes."

Baidens arī nelaida garām izdevību atgādināt par Trampa tiesu darbiem Ņujorkā saistībā ar apsūdzībām klusēšanas naudas lietā.

"Tad nu izraudzīsimies datumus, Donald. Esmu dzirdējis, ka trešdienās tu esi brīvs," sacīja Baidens. Trampa prāvā nedēļas vidū ir pārtraukums.

Kandidātu debates ir ASV priekšvēlēšanu tradīcija, tomēr līdz šim nebija skaidrības par to, vai tās notiks arī šajā priekšvēlēšanu posmā.

Tramps šogad izvairījās no televīzijas debatēm ar republikāņu sāncenšiem uz Baltā nama nomināciju, tomēr trešdien apliecināja, ka ir "gatavs cīņai".

"Esmu gatavs un vēlos debatēt ar negodīgo Džo divas ierosinātās reizes jūnijā un septembrī," platformā "TruthSocial" pauda Tramps.

Baidens ir "vissliktākais debatētājs, ar kādu man ir nācies tikties", apgalvoja eksprezidents.

Debatēm vajadzētu notikt "ļoti lielā pasākumu vietā, kaut gan Baidenam, kā šķiet, ir bail no pūļiem", piebilda Tramps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits