Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vācijas iekšējās drošības dienests brīdina uzņēmējus nebūt naiviem attiecībās ar Ķīnu

Vācijas iekšējās izlūkošanas dienests brīdinājis uzņēmumus nebūt naiviem sadarbojoties ar tādām autoritārām ārvalstu valdībām kā Ķīnas.

Vācijas uzņēmumiem vajadzētu būt piesardzīgiem, piemēram, lietojot grāmatvedības programmatūras, ko pieprasa Ķīnas valdība, jo pastāv risks, ka šīs programmatūras var dot Ķīnas iestādēm piekļuvi uzņēmuma iekšējai informācijai, norādīja Vācijas Federālā konstitūcijas aizsardzības biroja (BfV) viceprezidents Sinans Selens.

"Mēs arvien biežāk redzam mēģinājumus ietekmēt politiku, uzņēmējdarbību un zinātni ne tikai ar nelikumīgiem līdzekļiem, bet arī ar klasiskās spiegošanas palīdzību," sacīja Selens. Viņš apmeklēja pasākumu par Ķīnas radītajiem riskiem, ko organizēja BfV un Alianse par drošību uzņēmējdarbībā (ASW).

Selens brīdināja, ka biznesa līderiem ir pēdējais laiks kļūt reālistiskākiem. Kur Vācijas uzņēmumu vadītāji bijuši pārāk naivi un optimistiski, tur uzņēmumi ir praktiski izjukuši, viņš piebilda.

Lai nodrošinātos pret šo risku un Ķīnas ļaunatūrām, Vācijas uzņēmumi tagad parasti dod darbiniekiem Ķīnā "tukšas" ierīces, kas darbojas ārpus uzņēmumu globālajiem tīkliem.

ASW pārstāvis piebilda, ka uzņēmējiem, kas ceļo, būtu jāzina, ka konfidenciāli dokumenti seifā Ķīnā var nebūt drošībā.

Vācijas drošības dienesti pirms pāris dienām aizturēja četras personas, kas tiek turētas aizdomās par spiegošanu Ķīnas labā. Starp aizturētajiem ir arī Eiropas Parlamenta (AP) deputāta no labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai"(AfD) palīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits