Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ugunsgrēks izposta veco biržas ēku Kopenhāgenā

Kopenhāgena zaudējusi vienu no tās arhitektūras ikonām – liesmas izpostījušas XVII gadsimta vēsturisko biržas ēku, pēc izdegšanas otrdienas rītā sabrucis tās jumta tornis, kura smaile bija veidota kā četru pūķu kopā savītas astes, kas iesniedzās debesīs 56 metru augstumā, vēsta Associated Press.

1615. gadā uzceltā vecā biržas ēka, kas atrodas blakus parlamentam, bija iecienīts tūristu apskates objekts – holandiešu renesanses stila piemērs. Kopenhāgenas birža to pameta 1974. gadā, pēc tam tur tika izvietota Dānijas Tirdzniecības kamera. Tās vadītājs Braians Mikelsens vakar bija viens no cilvēkiem, kas palīdzēja no liesmām iznest vēsturiskās gleznas. "Šī ir nacionālā traģēdija," viņa teikto citēja mediji. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja tas, ka ēka tika renovēta, tāpēc to apjoza celtniecības sastatnes. BBC vēsta, ka Dānijas kultūras ministrs Jakobs Engels-Šmits izteicies, ka 400 Dānijas kultūras mantojuma gadi ir izkūpējuši liesmās. Savukārt vietējais amatnieks Henriks Grake dāņu televīzijai teicis: "Šī ir traģiska diena. Šī ir mūsu Dievmātes katedrāle." Ugunsgrēks Parīzes Dievmātes katedrālē, kas arī bija apjozta ar sastatnēm un zaudēja liesmās jumta torni, izcēlās 2019. gada 15. aprīlī.

Muzeju inspektors Benjamins Asmusens vietējai televīzijai teicis, ka bijis smagi redzēt ugunsgrēku, jo biržas ēka bija pilna ar kopš XVII gadsimta nozīmīgu dāņu portretiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits