Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Mums dimanti ir

Pirms 29 gadiem grupa 100. debija izdeva hitu Man dimantu nav. Šī dziesma acīmredzami nav par Latvijas sportu, jo tajā ir daudz dimantu un par dažiem no tiem varat lasīt šajā Sporta Avīzes numurā.

Viens no nozīmīgākajiem dimantiem cilvēka dzīvē ir ģimene. Mūsu sportā ir daudzas spēcīgas dzimtas un viena no tām ir Bukartu. Latvijas hokeja izlase šī gada pasaules čempionāta grupu turnīra spēles aizvadīs Čehijas pilsētā Ostravā, ko par savām otrajām mājām sauc uzbrucējs Roberts Bukarts. Viņš Ostravas komandā Vitkovice aizvadījis jau četras sezonas, un abu pušu līgums būs spēkā arī turpmākos divus gadus. Šīs sezonas beigās uz Ostravas komandu pārgāja Roberta brālis Rihards, abiem uzbrucējiem iegūstot labu saskaņu vienā virknējumā. Savukārt uz mūžu atmiņā paliekošu cīņu Bukarti aizvadīja aprīlī, kad Latvijas klubu izlases duelī pret Ukrainu Robertam un Rihardam vienā uzbrucēju virknējumā pievienojās arī jaunākais brālis Rodžers.

Šajā žurnālā lasiet plašu interviju ar Robertu Bukartu, kurš sevi sauc par, iespējams, netalantīgāko Latvijas hokejistu. "Man no dabas nav dots neviens talants. Vispār neviens. Visu dzīvi esmu bijis tievs, vājš, vārgs. Nav nekādu auguma dotību, lai būtu labāks par citiem, man nav fizisko dotību, ātruma dotību. Visu, kas man ir, esmu pats izveidojis," saka Roberts Bukarts. Viņš norāda, ka bieži vien dimantu nepieciešams slīpēt un slīpēt.

Spilgts dimants Latvijas sportā ir jaunā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane. Pirms trim ziemām sportiste tieši Sporta Avīzei sniedza savu pirmo interviju Latvijas medijiem, tomēr jau tobrīd viņa cīnījās ar traumām un veselības problēmu lavīnu neizdevās apturēt arī ilgāku laiku pēc sarunas. Vēl pagājušajā ziemā Dženifera treniņā pirms paša sezonas sākuma guva smadzeņu satricinājumu, tomēr, neskatoties uz to, aizvadītajā sezonā notika fantastisks uzplaukums un viņa trīs reizes izcīnīja astoto vietu Pasaules kausa sacensībās. Ņemot vērā, cik kalnu slēpošana pasaulē ir populāra, šis ir milzīgs sasniegums. Turklāt tas notika apstākļos, kad jaunā latviete katru vakaru pati sagatavoja slēpes.

"Slēpju servisa istabā var redzēt Pasaules kausa braucējas, taču viņas ir ieradušās parunāt ar servisa cilvēkiem, nevis gatavot savas slēpes. Bieži, taisot slēpes, saņēmu nesapratnes pilnus un pārsteigtus skatienus no servisa cilvēkiem, treneriem un arī dažām sportistēm," šajā žurnālā publicētajā intervijā Dženifera atklāj aizkulises.

Tāpat daudz dimantu sastopami sportistiem apkārt. Šoreiz iepazināmies ar četriem latviešiem, kuri darba nolūkos apmeklē ikkatru pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu, – ar mehāniķi, sacīkšu inženieri, TV operatoru un loģistikas vadītāju degvielas piegādes uzņēmumā. Tomēr viņi nebūt nav vienīgie un kopējais mūsējo skaits otrajā prestižākajā autosporta pasaules čempionātā ir paliels. To saprotot, nav pārsteigums, ka šovasar WRC posms ieradīsies arī Latvijā – jūlija vidū Rīgā un Kurzemē gaidāmi milzīgi autosporta svētki. Tomēr līdz tam vēl ir nedaudz laika. Kā ik gadu, maijā svarīgākais notikums būs pasaules čempionāts hokejā, kas šoreiz tiek gaidīts ar īpašu interesi. Vai Latvijas izlasei izdosies parādīt, ka pērn sasniegtais rezultāts nebija tikai nejaušība? Vai mums atkal būs brīvdiena? Uz šiem jautājumiem šobrīd ir grūti atbildēt, bet skaidrs, ka ļoti nozīmīgas Latvijai būs pirmās trīs spēles četrās dienās, jo tajās tiksimies ar pretiniekiem, kurus ierasti biežāk uzvaram. Ja vēlamies iekļūt ceturtdaļfinālā, šajos mačos zaudēt punktus nevajadzētu. Izlasei svarīgs būs arī līdzjutēju atbalsts, hokejisti cer, ka atmosfēra Ostravas arēnā pietuvosies tai, kāda pērn bija Tamperē mačā par trešo vietu. "Vai tur ir daudz ko darīt? Es teiktu, ka nē, bet faniem, kuri ieradīsies uz nedēļu forši pavadīt laiku, domāju, būs ko redzēt un apskatīt," saka Ostravas eksperts Roberts Bukarts.

Neatkarīgi no tā, vai hokeju skatīsieties dzimtenē pie TV ekrāna vai arī dosieties ceļā uz Čehiju, šķiriet žurnālu tālāk un iepazīstieties ar aizraujošu un noderīgu informāciju gan par pasaules čempionātu, gan Ostravas pilsētu.


Šī ir žurnāla Sporta Avīze maija numura redakcijas sleja! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvieši ir visur

Soli pa solim. Tā varētu raksturot latviešu mehāniķa un inženiera ceļu Pasaules rallija čempionātā (WRC), tomēr viņi nav vienīgie, un mūsējo skaits otrajā prestižākajā autosporta čempionātā arvien p...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā