Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Gudļevskim pasaules hokeja čempionātā pēc grupu turnīra sestā vieta atvairītajos metienos

Latvijas vīriešu hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc pasaules čempionāta grupu turnīra Čehijā ieņem sesto vietu atvairītajos metienos, liecina turnīra organizatoru apkopotā statistika.

Visaugstākais atvairīto metienu procents ir Slovākijas vārtsargam Samuelam Hlavajam, kurš ir atvairījis 93,94% metienu jeb 124 no 132 metieniem.

Gudļevskis ir ticis galā ar 106 no 117 metieniem, atvairot 90,60% metienu un ieņemot sesto vietu, bet Elvis Merzļikins 92 metienos ir ielaidis 16 ripas savos vārtos, atvairot 82,61% un ieņem 19.vietu.

Gudļevskis ir to sešu vārtsargu skaitā, kuri ir aizvadījuši vienu "sauso" spēli, mačā neielaižot savos vārtos ne ripu.

Daugaviņš ar septiņiem (4+3) rezultativitātes punktiem septiņās spēlēs ieņem 22.vietu turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Rezultatīvākais pēc grupu turnīra ar 14 (6+8) rezultativitātes punktiem ir amerikānis Mets Boldijs, ASV izlases hokejistiem ieņemot pirmās trīs vietas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Otrais ar 13 (7+6) punktiem ir Breidijs Tkačaks, bet 11 punkti (3+8) ir Džonijam Gudro.

11 (3+8) punktus ir sakrājis arī šveicietis Romans Jozi, kurš ir pirmais aizsargu vērtējumā. Ēriks Kārlsons no Zviedrijas ir ticis pie desmit (5+5) rezultativitātes punktiem, bet ASV hokejists Zeks Verenskis - pie septiņiem (2+5).

Daugaviņš ar četriem gūtiem vārtiem ir dalītā 13.vietā labāko vārtu guvēju sarakstā, bet Roberts Mamčičs ar trim vārtiem - dalītā 21.vietā, aizsargu vērtējumā dalot otro vietu aiz Kārlsona.

Labāko piespēlētāju sarakstā latviešu nav, pa astoņām rezultatīvām piespēlēm sakrājot Boldijam, Gudro un Jozi.

13.vietā labāko iemetienu speciālistu sarakstā ir Rodrigo Ābols, kurš ir uzvarēja 91 no 163 iemetieniem jeb 55,83% iemetienu. Līderis ar 76% uzvarētu iemetienu ir kanādietis Džons Tavaress, kurš ir uzvarējis 76 no 100 iemetieniem.

Čempionāta nedisciplinētākais hokejists ir latvietis Oskara Batņa, kurš bez nopelnītā 20+5 minūšu noraidījuma spēlē ar Franciju ir sakrājis arī četrus divu minūšu sodus un ir līderis ar 33 soda minūtēm.

Tuvākie sekotāji ar 29 soda minūtēm ir francūzis Igo Gallē un zviedrs Rasmuss Dālins.

13.vietu ar desmit soda minūtēm dala Mārtiņš Dzierkals, bet 19.vietu ar astoņām minūtēm - Ābols.

Latvijas izlase ar 97 minūtēm ir čempionāta nedisciplinētākā komanda, nopelnot vienu 20 minūšu, vienu piecu minūšu un 36 divu minūšu sodus. Tuvākie sekotāji ar 83 soda minūtēm ir francūži, bet čempionāta korektākās komandas ar 40 soda minūtēm ir Polija un ASV.

Latvija ir 13.vietā metienu realizācijā, vārtus gūstot 19 no 216 metieniem jeb 8,80% metienu, bet līdere ir Vācija, kas ar 205 metieniem pa pretinieku vārtiem ir guvusi 34 vārtus.

Vācieši ir trešā rezultatīvākā čempionāta komanda. 37 vārtus ir guvušas ASV, bet 35 ir iemetusi Zviedrija. Latvija ieņem desmito vietu.

Vismazāk vārtu ir zaudējusi Zviedrija, ielaižot deviņas ripas savos vārtos, bet Latvija ar 29 ielaistiem vārtiem dala 11.-14.vietu.

Latvijas hokejisti, 26 reizes spēlējot mazākumā, ielaida piecus vārtus un ieņēma astoto vietu šajā rādītājā, bet Somija, Zviedrija un ASV mazākumā vārtus vēl nav ielaidušas.

Vairākuma realizācijā Latvija kopā ar Poliju dala 14.vietu, abām izlasēm gūstot pa vieniem vārtiem 22 vairākumos. Pēdējā vietā ar vieniem gūtiem vārtiem 23 vairākumos ir slovāki.

Vislabāk vairākumā ir spēlējuši vācieši, kuri ir izmantojuši sešus no 17 vairākumiem jeb 35,29% vairākumu. Otrie ar desmit gūtiem vārtiem 31 vairākumā ir šveicieši, kuri vairākumā guvuši visvairāk vārtu.

A apakšgrupā septiņās spēlēs Kanāda sakrāja 19, Šveice - 17, Čehija - 16 un Somija - desmit punktus, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Septiņus punktus izcīnīja Austrija, pa sešiem punktiem - Norvēģija un Dānija, bet Lielbritānija ar trim punktiem ieņēma pēdējo vietu un pametīs elites divīziju.

B apakšgrupā Zviedrija septiņās spēlēs sakrāja 21 punktu, ASV finišēja ar 16, Vācija - ar 15 un Slovākija - ar 12 punktiem, visām nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Latvija izcīnīja deviņus, Kazahstāna - sešus, Francija - četrus punktus, bet Polija tika pie viena punkta un pametīs elites divīziju.

16 komandas bija sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, katrai izlasei aizvadot septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pamet spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā 16 labāko skaitā būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi