Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Pirmizrādi piedzīvo dokumentālā filma par Mārtiņu Sesku Ātruma skartie

27. marta vakarā kinoteātrī Splendid Palace aizvadīts dokumentālās filmas Ātruma skartie atklāšanas pasākums, kurā pulcējās filmas radošā komanda, autosportisti, rallija entuziasti un atbalstītāji. Filma stāsta par vairākkārt godalgotā rallija pilota Mārtiņa Seska karjeru un atklāj, kā rallijs kļuvis par vienu no skatītāju iecienītākajiem sporta veidiem Latvijā.

Kā norāda filmas galvenais varonis un šobrīd labākais Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks: “Šī dokumentālā stāsta pamatā vēlējāmies parādīt, cik senas un nozīmīgas ir Latvijas autosporta vērtības, un kā mūsu komandas saliedētība un neatlaidīgs darbs ceļā uz progresu tiek novērtēts ar pasaules godalgām. Šogad Latvijā norisināsies vēl nebijis notikums – Pasaules rallija čempionāts (WRC), kas tiks aizvadīts Liepājā, kur 1965. gadā mans vectēvs veidoja pirmās autorallija sacīkstes Kurzemē. Ar neatlaidīgu darbu pēc 59 gadiem mēs esam nonākuši līdz pasaules čempionātam! Šī filma kalpos kā tilts starp senajām autorallija tradīcijām un šogad notiekošo ''Tet Rally Latvia'' čempionātu”.

Filma “Ātruma skartie” ir stāsts par Mārtiņa Seska un viņa komandas smagu un mērķtiecīgu darbu, kas nesis gan prieku par izdošanos, gan arī vilšanās brīžus. Skatītājiem filmā ir iespēja dzīvot līdzi notikumiem kopā ar Mārtiņu un viņa komandu, lai pieredzētu, kā komandas apņēmība, gribasspēks un ātrums vainagojas godalgotiem panākumiem.

“Līdz ar “Ātruma skartie” filmas pirmizrādi sākas 2024. gada rallija sezona, kas šajā vasarā būs vēsturiska – Latvijā jūlijā uzņemsim FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Redzēsim daudz pasaules klases sportistus, taču vislielākais prieks, līdzi jušana un ticība uzvarai būs par savējiem, šajā gadījumā, šī brīža labāko Latvijas rallija pilotu Mārtiņu Sesku. Jo mēs, Tet, lieliski zinām, ka vērtīgi panākumi ir kaldināti ar ilgstošu un grūtu darbu, kas palīdzējis mums kļūt par līderiem tehnoloģiju jomā, savukārt Mārtiņam – par pasaules klases pilotu. Tas, ko skatītāji redz rallija trasē, ir tikai aisberga virsotne. Varam būt lepni par Mārtiņu un viņa komandu, kas teju katru sezonu izcili nostartē, parādot vēl nebijušu jaudu un sniedzot aizraujošu piedzīvojumu visiem skatītājiem un līdzjutējiem. Šī filma būs kā enerģijas lādiņš ne tikai rallija faniem, bet katram, kas spēj novērtēt mērķtiecīgā darbā sasniegto,” stāsta Uldis Tatarčuks, “Tet” galvenais izpilddirektors.

Pirmizrādes skatītāji varēja ne tikai sekot līdzi Eiropas rallija sezonas aizkadriem un ceļam uz Latvijas komandas izcīnīto vicečempiona titulu, bet arī paši iejusties autosportista lomā, izmēģinot rallija automašīnas simulatoru.

Dokumentālo filmu “Ātruma skartie” veido tehnoloģiju uzņēmums “Tet” sadarbībā ar filmu studiju Skuba films, režisoru Sandiju Semjonovu, operatoriem Miķeli Urtānu un Jēkabu Vilkārsi, kā arī montāžas režisoru Jurģi Ločmeli. Pie skatītājiem filma Tet TV+ platformā nonāks 28. martā.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi