Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Skujiņš un Neilands turpina krāt UCI punktus arī Dwars door Vlaanderen

Trešdien Beļģijā aizvadīta pasaules tūres klasika Dwars door Vlaanderen, kurā solo uzvaru svinēja ASV riteņbraucējs Mateo Jorgensons. Abi Latvijas riteņbraucēji – Toms Skujiņš un Krists Neilands – finišēja viens aiz otra, ieņemot 28. un 29. pozīciju. Skujiņa komanda triecienu piedzīvoja pēc trīs vadošu vienības braucēju kritiena, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Dwars door Vlaanderen” ievadīja šo svētdien gaidāmo leģendāro Flandrijas velobraucienu. Arī šīm sacensībām piešķirta visaugstākā – pasaules tūres – kategorija. Riteņbraucēji veica 188 kilometru garu distanci ar 12 kategorizētiem kāpumiem un desmit bruģa sektoriem. Netrūka arī šauro ceļu un sānu vēju.

Toms Skujiņš bija starp “Lidl – Trek” vadošajiem spēkiem. Sezonas starts šai ASV vienībai padevies teju izcils, par ko liecina arī atrašanās otrajā vietā UCI pasaules komandu rangā. Pie tam, tieši klasikās vienības piedzīvojusi lielāko izaugsmi. Tikmēr Krists Neilands ar savu darbu un rezultātiem izpelnījās vienu no galvenajām līdera lomām “Israel Premier Tech” vienības rindās.

Sacensību ievadā nokomplektējās dienas atrāviens, kam peletons deva vien ap 3 minūšu handikapu. Skujiņa komanda ar slaveno “traktoru” Timu Deklēru uzņēmās kontroli peletonā, tuvojoties pirmajiem sektoriem. Šaurie ceļi un sānu vēji arī sadalīja peletonu mazākās grupiņās.

Liels pavērsiens izvērtās 65 kilometrus pirms finiša, kad favorītu grupā notika ļoti liels un smags kritiens. Īpaši smagi tajā cieta “Lidl – Trek” vīri. Uz asfalta guļus palika – Jaspers Streivens, slavenais Mads Pedersens un viens no lielākajiem palīgiem – Alekss Kiršs. Toms Skujiņš par mata tiesu izvairījās no kritiena, tomēr zaudēja laiku un pozīcijas. Šajā kritienā iekļuva un no tālākas cīņās izstājās arī Vouts van Ārts.

Sīkstais carnikavietis ar vēl vienu no konkurentiem panāca priekšā esošo grupiņu, kurā ietilpa arī otrs mūsu braucējs Krists Neilands un Toma komandas biedrs Jonatans Milans. Jau pirms tam bija nokomplektējusies jauna līderu grupiņa, kurā skaitliskais pārsvars piederēja “Visma Lease Bike” vīriem. Tieši šis sekstets arī noskaidroja uzvarētāja likteni.

Taktiski konkurentus apspēlēt centās tiešie “Visma Lease” braucēji – Tīšs Benonts un Mateo Jorgensons. Izšķirošs izrādījās Jorensona uzbrukums pēdējos desmit kilometros. ASV braucējs savu vadību neizlaida un izcīnīja skaistu solo uzvaru. Trasē viņš pavadīja 4 stundas 7 minūtes un 44 sekundes. Otro vietu izcīnīja norvēģis Jonas Abrahamsens (“Uno – X Mobility”), bet trijnieku noslēdza solo braucienu meistars Stefans Kings (“Groupama – FDJ”).

Toms Skujiņš un Krists Neilands finišēja sekotāju grupā, kas no uzvarētāja atpalika par 2 minūtēm un 7 sekundēm. Tomam finišā 28., bet Kristam 29. pozīcija. Abi nopelnīja pa 12 UCI Pasaules ranga punktiem. Finišēja 135 no 175 dalībniekiem.

Svētdien Kristu un Tomu redzēsim slavenajā Flandrijas velobraucienā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi