Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Citi

Svētdien Mežaparkā jubilejas patriotiskais taku šķēršļu skrējiens Lāčplēšu kross

Šo svētdien, 6. oktobrī, desmito gadu pēc kārtas Mežaparkā norisināsies biedrības “Piedzīvojumu sacensību apvienība” rīkotais patriotiskais taku un tematisko šķēršļu skrējiens “Lāčplēšu kross”, kas allaž pulcē ap tūkstoti dalībnieku un kur dalībniekiem atkarībā no vecuma un spējām tiek piedāvātas dažāda garuma distances ar vairākiem interesantiem un īpaša nosaukuma šķēršļiem. Dalībnieku vidū bez vairākiem vadošiem valsts skrējējiem būs arī aktīvā dzīvesveida piekritēji un ģimenes, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta zemes nomas maksa. Ik nedēļu nodarbības sporta centrā apmeklē vairāk nekā 5500 bērni un jaunieši, kā arī vēl vairāk pieaugušo un senioru, bet šāds lēmums nopietni apdraud iespēju turpmāk nodrošināt vidi, kur sabiedrība var rūpēties par savu veselību, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Aleksejevs izcīna IBO Eiropas vidēja svara čempiona titulu

Latvijas bokseris Jevgeņijs Aleksejevs sasniedzis jaunus karjeras augstumus, Spānijā cīņā par IBO Eiropas čempiona jostu vidēja svarā uzvarot Misto Abdulaevu no Vācijas. Līdz ar to Aleksejevs uzvarēja arī savā karjeras 17. cīņā.

Baltic XL/Livonia pārliecinoši revanšējas Miesniekiem Baltijas Top līgas spēlē

Šo svētdien, 29.septembrī, lieliskajā Upesciema stadionā Baltijas Top līgas spēlē RK “Baltic XL/Livonia” savā laukumā pārliecinoši ar 56:3 (35:3) pārspēja šoreiz ne tik spēcīgā sastāvā spēlējošos Ķekavas “Miesnieki”, tādējādi revanšējoties par zaudējumu Latvijas čempionāta finālā pirms divām nedēļām un izcīnot trešo uzvaru šī gada savstarpējās četrās spēlēs.

Livonia turpinās cīņu Baltijas TOP līgā un tiesā Lietuvas puses bezdarbības dēļ

Viens no Latvijas un arī Baltijas vadošajiem regbija klubiem “Livonia” tuvākajā laikā iesniegs prasību Lietuvas tiesā, jo Lietuvas regbija pārstāvju bezdarbības dēļ nav iespējams atrisināt strīdu par livoniešiem piešķirto zaudējumu Baltijas TOP līgā. Komandas vadība un spēlētāji lēmuši izspēlēt līdz galam Baltijas TOP līgu, lai gan Lietuvas puses rīcības dēļ sadragāta uzticība sacensībām, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

LOK aicina sasaukt Nacionālās Sporta padomes sēdi

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš aicina Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāju Eviku Siliņu sasaukt Nacionālās sporta padomes sēdi, lai valstiskā līmenī pārrunātu sporta budžeta prioritātes 2025. gadam. Īpaša uzmanība jāvelta sporta federāciju finansējuma sadales kritēriju apspriešanai, novēršot situācijas, kad sporta sabiedrība par pieņemtajiem lēmumiem un izmaiņām uzzina lēmumu pieņemšanas dienā.

Latvietis izcīna zelta medaļu pasaules kokgāzēju čempionātā

Pagājušajā nedēļā Vīnē, Austrijā, norisinājās 35. pasaules kokgāzēju čempionāts, kopā pulcējot pasaules prasmīgākos un veiklākos sportistus. Ar lieliem panākumiem čempionātā startēja Latvijas izlases pārstāvis Gatis Brencis, izcīnot zelta medaļu, kas Gatim tika pasniegta tieši viņa dzimšanas dienā.

Samoilovs: Sporta nozare ir viena no sašķeltākajām Latvijā © DIENA

Sporta nozare nepārtraukti kašķējas un ķīvējas, tajā izveidojušās dažādas frontes un pašlaik tā ir viena no sašķeltākajām Latvijā, intervijā žurnāla Sporta Avīze septembra numurā secināja jaunais Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta deptartamenta vadītājs Aleksandrs Samoilovs.

Latvijas pārim otrā vieta Pasaules kausā Latīņamerikas dejās

Latvijas sporta deju pāris Megija Dana Morīte un Visenss Torremade Sanss aizvadītās nedēļas nogalē Ķīnas pilsētā Čendu izcīnīja sudraba godalgas Pasaules kausā Latīņamerikas dejās, aģentūru LETA informēja Latvijas Sporta deju federācija (LSDF).

Pasaules čempions Kaparkalējs ar Bernānu uzvar LČ rollerslēpošanā komandu sprintā

Pirms nedēļas par pasaules čempionu rollerslēpošanā komandu sprintā kļuvušais Lauris Kaparkalējs izcīnīja uzvaru ar arī svētdien Uzvaras parkā Rīgā notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā komandu sprintā, to paveicot kopā ar Edgaru Bernānu. Sievietēm pirmās bija Rīgas sporta skolas “Arkādija” pārstāves Adriāna Osmane un Samanta Krampe.

Latvijas skeitbordisti triumfē medaļu ieskaitē Pasaules spēlēs Itālijā

Ar panākumiem startējušie Latvijas skeitbordisti pagājušajā nedēļā Itālijā notikušajās Pasaules spēlēs skrituļsporta veidos jeb “World Skate games” uzvarējuši arī medaļu ieskaitē, izcīnot gandrīz pusi no visām godalgām un pārspējot šajā rādītājā spēcīgo ASV un Čehiju, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

FOTO: Stirnu buka sestais posms Sveikuļu mežā

Sestdien apmākušos, mitros, bet siltos laikapstākļos vairāk nekā tūkstotis dalībnieku piedalījās populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestajā posmā Sveikuļu mežā Tukuma novadā, cīnoties ne tikai ar kalnainām, bet arī dubļainām takām, kas radīja iespaidus, ko skriešanas entuziasti un arī sportisti noteikti atcerēsies. Trijās garākajās distancēs uzvaras svinēja Kristaps Bērziņš un Anete Švilpe “Lūsī”, Kristaps Vējš-Āboliņš un Agate Armane “Stirnu bukā, bet Uģis Jocis un Sandra Grosberga “Zaķī”, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.