Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ineses Galantes fonds nodibina Baltijas balvu

Ineses Galantes fonds” sadarbībā ar trīs Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – sabiedriskajām un izglītības organizācijām, profesionālajām asociācijām un diplomātiskajiem pārstāvjiem ir nodibinājis jaunu Baltijas balvu/Baltic Awards, informēja fonda pārstāvji.

Apbalvojums tiks pasniegts izciliem Baltijas valstu pārstāvjiem par ieguldījumu mākslas, zinātnes un arhitektūras jomā, izceļot reģiona nozīmīgumu Eiropas līmenī. Balva kļūs par spožu, plašu un nozīmīgu starptautisku notikumu, kas katru gadu norisināsies Rīgā un Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē vairāku dienu garumā. Pirmā Baltijas balva/Baltic Awards notiks šā gada vasarā no 15. līdz 17. augustam.

Šogad Baltijas balva/Baltic Awards tiks pasniegta šādās jomās:

  • Igaunijas pārstāvim – par nozīmīgu ieguldījumu zinātnē;
  • Latvijas pārstāvim – par nozīmīgu ieguldījumu mākslā un mūzikā;
  • Lietuvas pārstāvim – par nozīmīgu ieguldījumu arhitektūrā.

Turklāt tiks pasniegts Grand Prix par mūža ieguldījumu nozares attīstībā.

Nominantus katrā valstī izvēlēsies konkrētās jomas profesionāļi un nozaru asociācijas. Ikviens pretendents tiek vērtēts, pamatojoties uz viņa ieguldījuma nozīmīgumu, inovāciju un rezonējošo ietekmi Baltijas un Eiropas kultūras un ekonomikas kontekstā.

Uzvarētājus noteiks balvas ekspertu komiteja, tajā savu dalību jau apstiprinājusi bijusī Latvijas prezidente, politiķe un sabiedriskā darbiniece Vaira Vīķe-Freiberga, bijušais Latvijas prezidents, politiķis Valdis Zatlers, bijušais Igaunijas prezidents, politiķis Tomass Hendriks Ilvess, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš, Lietuvas Zinātņu akadēmijas prezidents Juras Banis (Jūras Banys), pasaulē plaši pazīstamais latviešu komponists Pēteris Vasks, latviešu dziedātājs, mūzikas un tekstu autors, producents Jānis Šipkēvics, atlases komitejas ģenerālsekretārs, Rödl & Partner vadošais partneris Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs Jens-Kristians Pastille un citi ietekmīgi Baltijas valstu sabiedriskās, kultūras un biznesa jomas pārstāvji. Komitejas priekšsēdētāja ir fonda dibinātāja, operas dīva Inese Galante.

"Katrai no trim Baltijas valstīm ir sava seja, savi sasniegumi un sava atpazīstamība. Tajā pašā laikā pasaules priekšā Baltijas valstis ir pazīstamas ar saviem kopējiem brīvības centieniem un ar saskaņotu izpratni par savas ārējās drošības jautājumiem. Baltijas balva/Baltic Awards ir skaists veids, kā atgādināt pasaulei par mūsu reģiona aktīvo līdzdalību Eiropas kopējās kultūras attīstībā,” paziņoja Vaira Vīķe-Freiberga.

“Radot Baltijas balvu/Baltic Awards gribam izcelt šo trīs draudzīgo valstu visizcilāko mākslinieku, arhitektu un zinātnieku ieguldījumu Eiropā un pasaulē. Lai Baltijas balva/Baltic Awards kā leģendārā kinobalva Oskars iedvesmo jaunos talantus, ļaujot izcilībām spoži mirdzēt un nest mūsu vārdu pasaulē!” saka Inese Galante.

Baltijas balvas/Baltic Awards programmas ietvaros Jūrmalā un Rīgā notiks vairāki grandiozi pasākumi: četri unikāli koncerti, kuros piedalīsies Latvijas un ārvalstu zvaigznes, svinīga apbalvošanas ceremonija, “sarkanā paklāja” pasākumi un citi notikumi.

Koncertos piedalīsies izcili Latvijas un ārvalstu mākslinieki un mūziķi, tostarp diriģents, kinomūzikas eksperts ar pasaules vārdu Entonijs Gabriēls (Anthony Gabriele), kas uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķiem, multiinstrumentālists-virtuozs Mariuss Preda ar dēliem (Preda&Sons) (Nīderlande), viens no Lielbritānijas populārākajiem vokālistiem Lānss Elingtons (Lance Ellingtone), Latvijas grupa DaGamba, Latvijas pianists Andrejs Osokins, soprāns Elīna Nečajeva (Igaunija), tenori Edgaras Montvidas (Lietuva), Dmitro Popovs (Ukraina), Raimonds Bramanis (Latvija), Artjoms Safronovs, (Latvija), operdziedātāja Inese Galante un daudzi citi.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes tīklā.

"Ideja veidot šādu grandiozu starptautisku pasākumu man radās vēl 2020.gadā. Kopā ar mūsu balvas autori, lielisko stikla mākslinieci Andu Munkevicu mēs izstrādājām radošo koncepciju un balvas simbola vizualizāciju. Tā radās brīnišķīgas stikla kompozīcijas, katrai balvai ir individuāla, īpaša virsma – tie ir dažādu Latvijā augošu koku struktūru nospiedumi kā neatkārtojamu dzīves līniju, uzkrātās pieredzes, dzīves spēka, gara stingrības un pārticības simbols. Mēs ar ļoti lielu prieku sumināsim Baltijas valstu izcilākos zinātnes, arhitektūras, mākslas un mūzikas pārstāvjus. Apbalvošanas ceremonijas dienā pa sarkano paklāju dosies prēmijas nominanti, mākslinieki, kā arī daudzie lūgtie goda viesi no visas pasaules. Ceru, ka mums izdosies izveidot pasākumu ar neaizmirstamu atmosfēru, kas katru gadu pārvērtīs Jūrmalu par Latvijas rivjēru ar talantīgiem dalībniekiem, spožiem izpildītājiem, grezni tērptiem apmeklētājiem – pilsētas un valsts viesiem, brīnišķīgu vasaras noskaņu!" stāsta Baltijas balvas/Baltic Awards ģenerālproducente Diāna Galante.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja