PILSĒTA UN PILSĒTA

Cena
15.46 €
Autors Čaina Mjēvils
Izdevējs Prometejs
Lappušu skaits 336
Svars (kg) 0.640
Izmērs (cm) 21.5 × 15.5 × 2.2

Preces apraksts

Bešelā – nelielā Austrumeiropas pilsētvalstī – tiek atrasta noslepkavota jauna sieviete. Īpaši smago noziegumu nodaļas vecākais inspektors Tjadors Borlū sākotnēji uzskata šo lietu par gluži parastu. Taču, uzsākot izmeklēšanu, atrastie pierādījumi atklāj neparastas un bīstamas sazvērestības.

Borlū ir jādodas uz vienīgo pilsētu uz Zemes, kas ir tikpat savāda kā viņa dzimtene. Tā ir Bešelas līdziniece, konkurente un tuvā kaimiņiene – turīgā un rosīgā Ulkomas pilsētvalsts.

Kopā ar ulkomiešu detektīvu Dhatu inspektors nonāk bīstamā pagrīdes pasaulē, kur aktīvi rosās dažādi nelegāli politiski grupējumi. Tur detektīvi pamazām atklāj mirušās sievietes noslēpumus un sāk nojaust patiesību, kas viņiem un viņu tuviniekiem var maksāt ko vairāk par dzīvību. Viņiem pretī stājas Bešelas un Ulkomas nāvējošās varas un arī tā daudz baisākā vara, kas mīt starp abām pilsētām.

'Pilsēta un pilsēta' ir kriminālromāns, kas atsauc atmiņā Franca Kafkas, Filipa K. Dika, Raimonda Čandlera un Džordža Orvela daiļradi; darbs, kas fantāzijas un kriminālromāna žanrus paceļ līdz galvu reibinošiem augstumiem.

No angļu valodas tulkojis Vilis Kasims.

Par autoru:

Čaina Mjēvils (China Miéville) ir angļu rakstnieks, politiskais aktīvists un akadēmiķis. Viņš bieži raksturo savu darbu kā dīvaino literatūru un pieskaita sevi rakstnieku kustībai, kas sevi dēvē 'Jauno dīvaino' literatūru (New Weird). Č. Mjēvila darbi ir ieguvuši visus prestižākos fantastikas un fantāzijas žanra apbalvojumus gan Lielbritānijā, gan Francijā, Vācijā, Japānā un citviet. Viņš arī ir viens no retajiem t.s. 'žanru literatūras' autoriem, kura darbi ir nominēti prestižām daiļliteratūras balvām.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Čaina Mjēvils
Izdevējs: Prometejs
Izdošanas gads: 2018
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi