Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzņēmējs ar bloķētu kontu un topošais vīrs ceļā pie mīļotas – romantiskās krāpšanas upuru reāli stāsti

2021. gada laikā izkrāpto līdzekļu apmērs četru lielāku banku klientiem, pašiem apstiprinot maksājumu, pārsniedza 11 miljonus eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas apkopotie dati. Viens no krāpšanas veidiem ir tā saucamā romantiskā krāpšana, kad blēži sākumā apvārdo upurus ar skaistiem solījumiem un sapņainām nākotnes ainām, un tad izgaist, tiklīdz kontā ieripojuši vairāki tūkstoši eiro “lidmašīnas biļetēm” vai “konta atbloķēšanai”. Apskatām reālus romantiskās krāpšanas piemērus Latvijā un dalāmies ar SEB bankas Drošības pārvaldes vadītāja Mārča Pelča ieteikumiem, kā neiekrist slazdā.

Vācu vīni © DIENA

Kad runa ir par vīnu, parasti vispirms pieminam Franciju, tad Itāliju, Spāniju, Jauno pasauli, retāk – Vāciju. Taču arī Vācijā tiek darīti kvalitatīvi, eleganti vīni. It īpaši no baltajām vīnogām, kas Vācijā tiek stādītas visvairāk.

Līvu akvaparks nedēļas nogalē atsāks darbību

Ūdens atrakciju parks Līvu akvaparks darbību atsāks šīs nedēļas nogalē - 20.jūnijā, lai arī pēc ārkārtējās situācijas beigām ekonomisku pamatu darbības atjaunošanai nesaskata, aģentūrai LETA pastāstīja Līvu akvaparka īpašnieces Akvaparks izpilddirektore Velta Lasmane.