Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kino/TV

Vai es varētu kā Alīcija? © DIENA

Septembra beigās uz Latvijas kinoekrāniem nonāks režisores Ilzes Kungas-Melgailes debijas spēlfilma Mana brīvība, kuras pamatā ir patiesi vēstures notikumi

Režisors Mārcis Lācis sāk filmēt vampīrkomēdiju Mūžības skartie

Lucavsalā uzsākta režisora Mārča Lāča vampīrkomēdijas Mūžības skartie uzņemšana. Filma atbalstīta VKKF mazbudžeta spēlfilmu mērķprogrammā un stāsta par dzīves nogurdinātu vienpati Resno, kurš dzīvo nelielā treilerī, audzē vēderu un krāj kriptovalūtas. Taču viss mainās, kad pie Resnā ierodas vampīri Egons un Karloss, kuri viņu vēlas iesaukt savā "mūžības skarto" pasaulē. Galvenās lomas filmā atveido aktieri Andris Keišs, Ivars Krasts un Edgars Samītis, informēja studija Trickster Pictures.

Trīs seansos vizionārā satīra Trūmena šovs ar Džimu Keriju

Kinoteātris Kino Bize ielūdz uz programmas Klasikas kino vakari jaunās sezonas atklāšanu ar trīs Oskariem nominēto Pītera Vīra komēdiju Trūmena šovs (1998), kas tiks izrādīta trīs seansos no 25. līdz 27. augustam. Sestdienas vakarā gaidāms īpašais seanss ar kinokritiķes Ievas Augstkalnas ievadvārdiem.

Nākamnedēļ Latvijā norisināsies somugru filmu festivāls FUFF 2023

10. Somugru filmu festivāls (FUFF) šogad Latvijā notiks pirmo reizi, akcentējot lībiešu kultūras mantojumu, valodu un tradīcijas. Festivāls Mazirbē 25.–27. augustā aicina uz filmu seansiem, rokdarbu un deju darbnīcām, kā arī saturīgām diskusijām, informēja festivāla pārstāve Alise Podniece.

Izziņota 27. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma programma

No 5. līdz 10. septembrim Rīgā, kinoteātrī KSuns, kā arī vairākos seansos Cēsīs, Talsos, Rēzeknē, Limbažos un Liepupē tiks izrādīta 27. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma starptautiskā filmu programma. Atsevišķas filmas būs pieejamas arī tiešsaistē portālā www.filmas.lv, informēja Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma pārstāve Ieva Lange.

Noslēgusies daudzsēriju filmas Pansija pilī uzņemšana

Noslēdzies uzņemšanas periods daudzsēriju filmai Pansija pilī, kas top pēc rakstnieka Anšlava Eglīša populārā romāna motīviem un atspoguļos vienas vasaras notikumus 30. gadu sākumā, kad rakstnieks Viktors Eglītis no valsts dāvanā saņem vācbaltu barona muižu ar visiem tās kalpotājiem. Filma kinoteātros un televīzijā Go3 būs skatāma nākamā gada sākumā, informēja filmu studijas Mistrus Media pārstāvji.

Kaimiņvalstu kino. Notiks tradicionālās Baltijas filmu dienas

Jau septīto reizi augusta izskaņā, leģendārā Baltijas ceļa datumos, notiks Baltijas filmu dienas – bezmaksas kinoseansi, kuros skatītājiem katrā no trim Baltijas valstīm tiek piedāvātas jaunākās kaimiņvalstu filmas. Rīgā Baltijas filmu dienas šogad notiks kinoteātrī KSuns, programmā iekļautas divas filmas no Lietuvas un divas – no Igaunijas, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Agnese Zapāne.

Pilna pastkaste. Latvijā radīts jauns LMT oriģinālseriāls

Ir noslēgusies jaunā LMT mini komēdijseriāla Pilna pastkaste filmēšana. Tas tapis pēc scenāristu Jāņa Skuteļa, Reiņa Pizika un režisores Unas Rozenbaumas idejas. Seriāla četras sērijas vēsta par kādu Latvijas mazpilsētu mūsdienās. Sižeta centrā ir notikumi vietējā pasta nodaļā. Seriāls pie skatītājiem LMT Viedtelevīzijā nonāks šī gada oktobrī, informēja studija Mistrus Media.

Mistiska un aizliegta pasaule © DIENA

Latvijas kopražojuma spēlfilma Neredzamā cīņa pagājušās nedēļas nogalē ir piedzīvojusi pirmizrādi nozīmīgajā Lokarno kinofestivālā (Šveicē), kur iekļauta galvenajā konkursa programmā, informēja studijas White Picture pārstāve Katrīna Karple.

Filmas Neredzamā cīņa pasaules pirmizrāde Lokarno festivālā

Latvijas kopražojuma spēlfilma Neredzamā cīņa (režisors Rainers Sārnets) 11. augustā Šveicē piedzīvoja pasaules pirmizrādi nozīmīgajā Lokarno kinofestivālā, kur tā iekļauta galvenajā konkursa programmā. Filmas Latvijas puses producente ir Alise Ģelze no studijas White Picture, Latvijā pirmizrāde gaidāma oktobrī, informēja studijas pārstāve Katrīna Karple.

Kinooperatora Kalvja Zalcmaņa darbi portālā filmas.lv

Pieminot kinooperatoru Kalvi Zalcmani (14.12.1940.–6.08.2023.), Nacionālā Kino centra portālā filmas.lv izveidota viņa uzņemto filmu kolekcija, un katra no šīm filmām ir nozīmīgs elements Latvijas dokumentālā kino vēsturē – ne jau velti 2020. gadā Kalvis Zalcmanis saņēma Nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps par mūža ieguldījumu kinomākslā. No 11. augusta skatītājiem visā Latvijā pieejami 9 kinodarbi – astoņas dokumentālās filmas (1972–1994) un vienīgā spēlfilma Meistara filmogrāfijā, režisora Ulda Brauna Motociklu vasara (1975), informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Filmas Bārbija kases ieņēmumi pārsniedz miljardu dolāru

Studijas Warner Bros. kinofilmas Barbie (Bārbija) globālie kases ieņēmumi pārsnieguši miljardu dolāru, lentei kļūstot par pirmo sievietes režisēto filmu, kas pārsniegusi šo robežu, svētdien paziņoja kinoindustrijas informācijas uzņēmums Exhibitor Relations.

Latvijas producenti un filma Lokarno festivālā © DIENA

Šveicē trešdien, 2. augustā, sācies Lokarno Starptautiskais kinofestivāls – viens no tradīcijām bagātākajiem un nozīmīgākajiem A klases festivāliem Eiropā –, šogad tas notiek jau 76. reizi – informē Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Redzamā cīņa. Latvijas producenti un filma Lokarno festivālā

Trešdien, 2. augustā, Šveicē sācies Lokarno starptautiskais kinofestivāls – viens no tradīcijām bagātākajiem un nozīmīgākajiem A klases festivāliem Eiropā. Latviju tajā pārstāv studijas White Picture līdzproducētā kopražojuma filma Neredzamā cīņa festivāla galvenajā konkursā un divas producentes, kas izvēlētas jauno producentu sadarbības platformai Match Me!, – Antra Gaile un Dārta Krāsone, informēja Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Agnese Zapāne.