Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Māksla

Daugavpilī sākas ikgadējais keramikas simpozijs

Otrdien, 6. jūnijā, ar pieteikuma izstādes atklāšanu Daugavpilī sākas ikgadējais starptautiskais keramikas mākslas simpozijs Ceramic Laboratory, pulcējot māksliniekus no Izraēlas, Indijas, Dienvidkorejas un citām valstīm.

Vasarā Valmierā notiks laikmetīgās mākslas darbnīcas bērniem un jauniešiem

No 14. līdz 18. augustā Valmierā norisināsies Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LCCA) organizētas radošās darbnīcas bērniem un jauniešiem (6-18 gadi). Starptautiskā projekta Mākslinieks ir klātesošs ietvaros būs iespējams darboties kopā ar māksliniekiem no Latvijas un Norvēģijas, veidojot mākslas darbus par dažādām sabiedrībā aktuālām tēmām.

Norisināsies Denisa Hanova lekcija par 19. gadsimta kultūrtelpu Eiropā un topošajā Latvijā

Otrdien, 6. jūnijā, plkst. 17.30 Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs aicina uz kulturologa Dr. art. Denisa Hanova lekciju No Franču revolūcijas līdz modernistu manifestiem – kas sekmēja modernās mākslas rašanos, kurā tiks pastāstīts, kādas iekšējas pretrunas un procesu uzslāņojumi raksturo 19. gadsimta kultūrtelpu Eiropā un topošajā Latvijā, kas, savukārt, noveda pie modernās mākslas attīstības.

Ar vīziju par Latvijas nākotni noslēdzas Rīgas Fotomēnesis

Šonedēļ ar trim izstādēm un divām ekskursijām noslēdzas Rīgas Fotomēnesis, kas šogad piedāvā projektu Mākslīgā intelekta Latvija – 31 izstāžu sēriju ar mākslīgā intelekta ģenerētiem attēliem par Latviju. Katra izstāde skatāma tikai vienu dienu speciāli izveidotā galerijā Ģertrūdes ielā 64.