Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Māksla

Rotko centrā atklās vasaras izstāžu sezonu

Piektdien, 2. jūnijā, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā tiek atklāta vasaras sezona ar leģendāras Latvijas mākslinieku grupas izstādi un jaudīgiem mākslas projektiem no Lielbritānijas, Polijas un Ukrainas informēja centra pārstāvji.

Nedēļas nogalē notiks Purvīša balvas 2023 pasniegšanas ceremonija

Piektdien, 26. maijā, plkst. 19.00 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks Purvīša balvas 2023 pasniegšanas ceremonija, kuras laikā tiks paziņots laureāts, pasniegta balva par mūža ieguldījumu mākslā tekstilmāksliniecei Edītei Pauls-Vīgnerei, kā arī taps zināms skatītāju simpātiju balsojuma uzvarētājs, informēja balvas rīkotāji.

Foto: Jelgavā atklāts mākslinieka Jāņa Šneidera murālis

Uz Jelgavas Centra pamatskolas fasādes, Uzvaras ielā 10, Jelgavā atklāts mākslinieka Jāņa Šneidera murālis jeb sienas gleznojums Tiešraide. Murālis veltīts dabas tēmai un vēsta par pasaules kārtību, kur esam atkarīgi viens no otra – esam šajā pasaulē kā radi.

Atklās laikmetīgās mākslas izstādi par psihisko veselību

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) maija beigās atklās izstādi Kā es jūtos pēdējā laikā, kurā par psihiskās veselības tēmu domā laikmetīgās mākslas autori - gan par savu vai tuvinieku slimības pieredzi un profilaksi, gan pētot sabiedrības aizspriedumus un tēmas stigmatizāciju. Izstāde un tās pavadošā programma notiks Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā (MVM), informēja izstādes rīkotāji.

Rīgas Fotomēnesī pēta mākslīgā intelekta iespējas Latvijas kultūrā un mākslā

Rīgas Fotomēneša projekts Mākslīgā intelekta Latvija piedāvā nebijušu pieredzi mākslā un kultūrā - šonedēļ skatāmas septiņas jaunas izstādes, kas ļaus uzzināt, kā mākslīgais intelekts redz Latvijas mūziku, mākslu, literatūru, kino, deju, arhitektūru un sportu. Tāpat notiks arī divas ekskursijas, kas dos iespēju gan uzzināt vairāk par mākslīgo intelektu, gan paraudzīties uz mūsu kultūru no cita skatupunkta.

Jelgavā top Jāņa Šneidera sienas gleznojums

Uz Jelgavas Centra pamatskolas fasādes, Uzvaras ielā 10, Jelgavā sākts darbs pie Jāņa Šneidera murāļa jeb sienas gleznojuma Tiešraide. Lielformāta sienas gleznojumu tehniski realizē grafiti mākslinieks KIWIE. Plānots, ka sienas gleznojums Tiešraide būs pabeigts nākamnedēļ un to atklās 17. maijā plkst. 10.00, informēja fonda Viegli pārstāvji.

Radošais kvartāls Provodņiks izsludina grafiti zīmējumu konkursu

Radošā kvartāla pārstāvji sadarbībā ar mākslinieku Daini Rudeni organizē pirmo ielu mākslas pasākumu sēriju ROW (Riga open wall), kas būs Rīgā pirmās legālās grafiti sienas atklāšanas svētki ielu māksliniekiem un ielu mākslas interesentiem. 28. maijā radošajā kvartālā Provodņiks norisināsies pirmais pasākums no divu dienu ielu mākslas pasākumu sērijas ROW.