Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Pirmo reizi LKA pasniegs profesora Pētera Laķa Jaunā zinātnieka balvu

Godinot profesora Pētera Laķa ieguldījumu Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) dibināšanā un attīstībā, veicinot bakalaura studiju līmeņa studējošo interesi par zinātnisko pētniecību, atbalstot studējošo iesaisti LKA akadēmiskās un lietišķās pētniecības aktivitātēs, LKA izlaidumā, 27. jūnijā, pirmo reizi tiks pasniegta profesora Pētera Laķa Jaunā zinātnieka balva.

Esplanādes parkā izstādīs lielformāta kustīgus 3D tautastērpu svārkus

Dziesmu un Deju svētku nedēļas ietvaros, Esplanādes parkā no 3. līdz 9. jūlijam būs skatāma XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku goda virsvadītāju un virsdiriģentu, kā arī virsvadītāju un virsdiriģentu portretu izstāde. To papildinās unikāls un iespaidīgs objekts Neapstājies griezies – kustīgi 3D tautastērpa svārki, kas atdzīvosies un griezīsies virpulī, reaģējot uz izstādes apmeklētāju kustībām.

Nopērkama Dziesmu svētku braukšanas biļete Rīgas sabiedriskajam transportam

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki ir gaidīts notikums, kas pulcē kopā tūkstošiem skatītāju no visas Latvijas un pasaules. Lai nodrošinātu ērtu pārvietošanos Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā, jau patlaban visās mazumtirdzniecības vietās pieejama Dziesmu un deju svētku braukšanas biļete, informēja Rīgas satiksmes pārstāvji.

Vērmanes dārzā ieskandinās Dziesmu un deju svētkus un ielīgos Jāņus

Vainagu darināšanas meistarklase, celošana jeb tautā sauktā prievīšu aušana, Rīgas koru, ansambļu un pūtēju orķestra uzstāšanās – tā ir tikai daļa no notikumiem Dziesmu un deju svētku ieskandināšanas un Jāņu ielīgošanas pasākumā vasaras saulgriežos, 21. jūnijā, Vērmanes dārzā no plkst. 14.00 līdz 16.00.

Foto: Atklāts Dailes teātra skvērs

Ceturtdien, 15. jūnijā, pie Dailes teātra ēkas pulcējās Kultūras ministrijas, Rīgas pašvaldības, VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), Dailes teātra, MADE arhitekti un būvnieka Kvinta BCL pārstāvji, lai kopā svinīgi atklātu Dailes teātra priekšlaukumu, nododot labiekārtoto teritoriju pilsētas iedzīvotājiem, informēja VAS Valsts nekustamie īpašumi pārstāvji.

Hamburga dejo kopā ar Džonu Neimeieru © DIENA

Četras nedēļas Hamburgā tiks svinēta baleta māksla – ir sākušās 48. Hamburgas baleta dienas. Festivāls ir veltīts leģendārā horeogrāfa Džona Neimeiera 50. sezonai Hamburgas baletā