Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Rudenī norisināsies festivāls Liepājas Mākslas forums

Mūsdienu mākslas festivāls Liepājas Mākslas forums no 29. septembra līdz 1. oktobrim jau devīto reizi sniegs iespēju kultūrmīļiem piedzīvot iespaidiem bagātus laikmetīgās mūzikas, mākslas un dejas svētkus. Šogad festivālam dots vienojošs moto Visi putni skaisti dzied, apzīmējot programmas daudzveidību un krāsainību, ko četrās dažādās pilsētas vietās ierādīs mākslinieki no Skotijas, Latvijas, ASV, Norvēģijas un Spānijas.

Apstiprina valsts budžeta mērķdotācijas sadalījumu ne pašvaldību dibināto māksliniecisko kolektīvu vadītāju atalgojumam

Otrdien Ministru kabinetā apstiprināts rīkojums par valsts budžeta mērķdotācijas 106 340 eiro sadalījumu šim gadam to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

Vēl ir pieejamas biļetes uz dažiem Dziesmu un deju svētku koncertiem

Pirmdien, 12. jūnijā plkst. 10.00 tirdzniecībā nonāca iepriekšējā rezervācijā neizpirktās biļetes uz XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku maksas pasākumiem. Līdz plkst. 14.00 tika nopirktas/izņemtas 8437 biļetes un bezmaksas ieejas kartes, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra Sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Ertmane.

LKA audiovizuālās un skatuves mākslas maģistranti aicina iegremdēties meditatīvā instalācijā

Piektdien, 16. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz 21.00 Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Nacionālajā filmu skolā (Elijas iela 17) Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūras studenti aicina apmeklēt instalāciju Aktīvais tukšums, interesentiem piedāvājot uz pusstundu iegremdēties audiovizuālā meditācijā un nonākt bezgalīga apziņas klejojuma telpā, informēja LKA pārstāvji.

Eiropas Arheoloģijas dienās Raunas viduslaiku pilī varēs iejusties arheologa ādā

Kāds ir arheologa darbs – kā tas tiek plānots, ar kādiem darba rīkiem veicams, kā atklātais palīdz izzināt vēsturi? Arheoloģiskos izrakumus drīkst veikt vienīgi nozares profesionāļi, taču ikgadējās Eiropas Arheoloģijas dienās to kopā ar arheologiem var izmēģināt ikviens, kurš vēlas izzināt darba specifiku un arī praktiski iemēģināt roku senākās vēstures pētniecībā.

Liepājas muzejā atklās krāšņu kāzu apģērba vēsturei veltītu izstādi

Piektdien, 9. jūnijā, plkst. 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Kūrmājas prospektā 16/18 atklās krāšņu izstādi Mirklis pirms, kur būs iespēja apskatīt kāzu tērpus no 19. gadsimta sākuma līdz 20. gadsimta otrajai pusei, kas atklāj šī cilvēku dzīvē nozīmīgā mirkļa svinīgumu, modes tendences, gaumes un skaistuma izjūtu, informēja muzeja pārstāvji.