Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ziņas

Atvērta agrā pieteikšanās Latvijas Arhitektūras gada balvai 2023

Latvijas Arhitektu savienība līdz 29. maijam par pazeminātu dalības maksu aicina pieteikt darbus 2023. gada Latvijas Arhitektūras gada balvai. Balvai var pieteikt gan Latvijā īstenotus darbus neatkarīgi no autoru valstiskās piederības, gan tādus, kas realizēti citur pasaulē, ja to autoru piederības valsts ir Latvija, informēja Latvijas Arhitektu savienības pārstāvji.

Notiks starptautisks simpozijs No sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni

Noslēdzot 2020. gadā uzsākto starptautisko projektu No sarežģītās pagātnes uz kopīgu nākotni, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) 18. un 19. maijā aicina uz starptautisku simpoziju, kura uzmanības centrā ir pieejas, kā māksla var veicināt sabiedrības izpratni par pagātnes un tagadnes samezglotajām attiecībām, kā tā var arī ieņemt aktīvu nostāju pašreizējā realitātē, ko īpaši satricinājis karš Ukrainā, un kā tas viss ietekmē mūsu tuvāko nākotni, informēja LCCA pārstāvji.

Šogad Muzeju naktī varēs apmeklēt 244 kultūrvietas

Piedāvājot daudzveidīgas norises, rekordliels iestāžu skaits – vairāk nekā 244 Latvijas muzeji un citas sabiedrisko dzīvi veidojošas organizācijas – šogad 13. maijā bez maksas uzņems apmeklētājus Muzeju naktī. Šogad nakts pasākumi Latvijas muzejos notiks jau deviņpadsmito reizi, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Berlīnē notiks latviešu literatūras un filmu festivāls

Berlīnē no 11. līdz 14. maijam notiks latviešu literatūras un filmu festivāls Vai viegli būt latvietim?, kuru organizē Latvijas literatūras eksporta platforma Latvian Literature. Festivālā tiks izrādītas filmas Jelgava 94, Mātes piens, Vai viegli būt jaunam?, Janvāris, Kiosks un Jēkabs, Mimī un runājošie suņi, kā arī viesosies Latvijas rakstnieki Jānis Joņevs un Baiba Zīle, informēja Latvian Literature pārstāvji.