Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar kori Latvija atskaņos Mālera un Lāča mūziku

Zaļajā ceturtdienā, 6. aprīlī, plkst. 19 Liepājas Simfoniskais orķestris kopā ar Valsts akadēmisko kori Latvija, soprānu Jolantu Strikaiti un saksofonistu Dāvi Jurku diriģenta Māra Sirmā vadībā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars atskaņos Kārļa Lāča simfoniju Krusta ceļš. Koncerta ievadā – Adagietto no Gustava Mālera Piektās simfonijas.

Video: Dziedātāja Marta izdod dziesmas Ai, kā sāp videoklipu

Dziedātāja Marta nāk klajā ar videoklipu dziesmai Ai, kā sāp no pērnā gada nogalē izdotā albuma Dabas parādība. Videoklipa režisore ir Marta Elīna Martinsone, un tajā piedalījušies mūziķi Olga Rajecka un Uģis Roze, aktieris Uldis Siliņš un citi.

Herakls un Atēna skulptūru mežā. LNMM Grieķijas dienās – lekcijas, darbnīcas, animācija © DIENA

Iespēja bagātināt savas zināšanas par sengrieķu kultūru un tās ietekmi uz Eiropas kultūrvidi, praktiski piedzīvot antīko mākslu un baudīt īpaši atlasītu animācijas filmu programmu – tā organizatori, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM), piesaka Grieķijas dienu pasākumus, kas no 22. līdz 24. martam norisināsies Muzeju krātuvē Rīgā, Pulka ielā 8, antīkās un renesanses tēlniecības nolējumu ekspozīcijā Skulptūru mežs.

Ovišu bāka izgaismosies lībiešu karoga krāsās

Svētdien, 26. martā, kad pirmo reizi tiks atzīmēta Lībiešu mantojuma diena, arī Ovišu bāka simboliski vēstīs pasaulei par skaitliski mazas, bet garā bagātas tautas dzīvi pie Baltijas jūras. Visu dienu bāka būs atvērta apmeklētājiem pavasara skatu baudīšanai, un, iestājoties krēslai, izgaismosies zaļā, baltā un zilā krāsā.

Dalībai Dziesmu un Deju svētkiem reģistrējušies 40 892 dalībnieku

Noslēgusies XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku (turpmāk - Svētki) dalībnieku elektroniskā reģistrācija. Divu nedēļu laikā dalībai Svētkiem īpaši veidotā lietotnē Dziesmusvētki reģistrējušies 40 892 potenciālo dalībnieku, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Linda Ertmane.

ISSP Galerijā tiks atklāta režisores Elīnas Cērpas izstāde

ISSP Galerijā no 25. marta līdz 4. maijam būs skatāma laikmetīgā teātra režisores Elīnas Cērpas multimediju izstāde Jūtīgā virsma. Izstāde ir veltīta fotografēšanai kā sevis izzināšanai un pieņemšanai, pētot dziļi personiskus attēlu tapšanas iemeslus. Izstādes atklāšana notiks 24. martā plkst. 18.00.

Ar koncertu Liepājā atgriezīsies blūza un fanka karalis Bonijs Fīldss

Pēc piecu gadu pārtraukuma Liepājas koncertzālē Lielais dzintars šovasar atgriezīsies leģendārais amerikāņu dziedātājs, trompetists un šovmenis Bonijs Fīldss (Boney Fields). Par blūza un fanka karali dēvētais mākslinieks kopā ar pavadošo grupu 13. augustā Liepājā atskaņos savus lielākos hitus, kā arī skaņdarbus no topošā studijas albuma Just Give Me Some Mo.

Atzīmēs Lībiešu mantojuma dienu

Šajā nedēļas nogalē, 26. martā, tiks uzsākta jauna tradīcija – Lībiešu mantojuma diena –, kad novadi, kuros savulaik mituši lībieši, simboliski izcels savas lībiskās saknes. Šajā dienā bagātīgā pasākumu programmā daudzviet Latvijā būs redzami lībiešu karogi, ēkas iegaismosies lībiešu krāsās un būs dzirdama putnu modināšanas dziesma, kas lībiešu tautas kalendārā ieskandina jaunu gadu.