Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ziņas

Mūžībā devusies tēlniece Valentīna Helmūte

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) informē, ka 21. janvārī mūžībā devusies nozīmīga Latvijas tēlniece Valentīna Helmūte, viena no radoši visilgāk strādājošajām māksliniecēm, kura studējusi un apguvusi prasmes pie nacionālās tēlniecības pamatlicējiem, kopusi un turpinājusi modernisma tēlniecības tradīcijas.

Publicēti Kultūras patēriņa barometra 2022. gada rādītāji; pieaudzis kultūras patēriņš internetā

Kultūras patēriņa un līdzdalības ietekmes pētījums, kas veikts aptverot laika periodu no 2021. gada oktobra līdz 2022. gada oktobrim, apstiprina Kultūras ministrijas (KM) jau pandēmijas sākuma posmā izteikto prognozi – Covid 19 izplatības ierobežošanai noteiktie drošības pasākumi atstājuši būtisku nospiedumu kultūrā, līdz ar to likumsakarīga ir Covid-19 ietekme, kas redzama ikvienā būtiskākajā pētījuma rādītājā.

Latvijas Nacionālā arhīva vietnē Raduraksti pieejamas jauniegūtas dokumentu kopijas

Ar šā gada 24. janvāri LNA vietne “Raduraksti” visiem interesentiem, vēsturniekiem un dzimtu pētniekiem piedāvā jauniegūtas draudžu dzimušo, laulāto un mirušo reģistru dokumentu kopijas, kuru lielākā daļa attiecas uz 18. gadsimta otro pusi un ir vērtīgs informācijas un izpētes avots dzimtas pētniecības entuziastiem, informēja Latvijas Nacionālā arhīva sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Greiškalna.

Palielinās VKKF finansējumu no nodokļu ieņēmumiem

Lai palielinātu Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) finansējumu, Kultūras ministrija (KM) ir izstrādājusi grozījumus VKKF likumā, nosakot visiem tajā noteiktajiem fonda finansējuma avotiem likmi 3% apmērā. Saskaņā ar likuma pārejas noteikumiem, šogad VKKF budžetā iepriekš noteikto 2 procentu vietā nonāks 2,5 procenti no plānotajiem valsts budžeta ieņēmumiem no akcīzes nodokļa par tabakas izstrādājumiem. Pēc KM aplēsēm tas jau šogad veidos 1 368 000 eiro VKKF budžeta pieaugumu, informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Tiks prezentēta grāmata par jauno mākslinieku karjeras attīstības stratēģijām un biznesa modeļiem

Ceturtdien, 26. janvārī, plkst. 18.00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājas Zirgu pasts, Karamazovu zālē notiks Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) un Rīgas Tehniskās universitātes kopīgās maģistra programmas Radošās industrijas un izaugsmes menedžments 2022. gada absolventes Zanes Neimanes grāmatas Jaunā mākslinieka karjeras attīstības stratēģijas un biznesa modeļi atklāšanas svētki.