Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziņas

Foto: Lielajos kapos restaurēti Vērmaņu dzimtas pieminekļi

Lielajos kapos piektdien, 24.novembrī, atklāti restaurētie Vērmaņu ģimenes vēsturiskās kapu vietas pieminekļi, kuri kā Rīgas patriciešu kapa vietas ir unikāls 19. gadsimta arhitektūras mantojums. Pieminekļu atjaunošana ir nozīmīgs veltījums un cieņas apliecinājums Rīgas mecenātiem, kuri laiku griežos cienījuši Rīgu un ziedojuši pilsētas iedzīvotājiem paliekošas vērtības, informēja Rīgas domē.

Mākslas telpā Smilga norisināsies pasākums 19:19

Svētdien, 19. novembrī, plkst. 19.19 mākslas telpā Smilga norisināsies pasākums 19:19, kas ietvers abstraktu performanci ar jaunradītas mūzikas, kustības un dzejas elementiem, kuras kulminācijā būs skatāma īsfilmas prezentācija, informēja pasākuma organizatori.

Stūra mājā notiks filozofu saruna Domāt aizliegts! Filozofi čekas pagrabos

Trešdien, 15. novembrī, Stūra mājā, Brīvības ielā 61 plkst. 19.00 Latvijas Okupācijas muzejs rīko filozofu sarunu Domāt aizliegts! Filozofi čekas pagrabos. Notikuma mērķis ir izgaismot Latvijas intelektuālos disidentu stāstus un likteņus. Pasākumā piedalīsies filozofi Andrejs Balodis, Andris Hiršs, Ainārs Kamoliņš un Ansis Zunde.

Izziņota Latvijas Dizaina gada balvas 2024 atlases žūrija

Izziņota atlases žūrija Latvijas Dizaina gada balvai 2024 (LDGB) - augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā, ko pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī veicināt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību.