21% mājsaimniecību Latvijā nav pieejams internets, kas nozīmē, ka straujie valsts un uzņēmēju centieni kļūt par digitālo tehnoloģiju pirmrindniekiem pasaulē rada risku atstāt simtiem tūkstošus cilvēkus “aiz borta”.

Šobrīd teju katrai iestādei un organizācijai virkne pakalpojumu ir atrodami e-vidē, taču daļai mājsaimniecību nav pieejamas nedz Latvijā veidotas radio programmas, nedz televīzijas kanāli, dažviet nākas dzīvot bez elektrības. Projekts Nepieslēgtie meklēs atbildi uz jautājumu – kā dzīvo tie, kuri nav pieslēgti tīklam.

Dati par bibliotēku un bezmaksas bezvadu interneta pieejas vietām Latvijā apkopti 2018. gada maijā. (Avoti: LNB, Lattelecom)


Šajā kartē var uzzināt, kur bez maksas ir pieejams internets un datori. Taču mēs vēlamies noskaidrot, kur Latvijā ir problēmas ar piekļuvi internetam un modernajām tehnoloģijām - palīdzi mums un pievieno patiesu informāciju datu kartei! Ja Tev par šo tēmu ir ko vairāk pastāstīt, raksti mums uz [email protected]!

Pievienot informāciju

Aptauja

Ikdienā biežāk sanāk izmantot:

Kopā nobalsojuši: 1557

Ieklikšķinot Latvijas kartē, atzīmē tās vietas, kur nav pieejams internets! Ja nejauši ieklikšķināji nepareizi, tad pārvelc atzīmi uz pareizo vietu!