Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV

ASV dos Ukrainai munīciju ar noplicināto urānu © DIENA

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs ASV lēmumu sākt piegādāt Ukrainai tanku munīciju ar noplicināto urānu nodēvējis par "noziedzīgu rīcību, kas pierāda Vašingtonas nerēķināšanos ar šādas munīcijas izmantošanas sekām videi", vēsta TASS.

Ņujorkas mērs: Migrantu pieplūdums sagraus pilsētu

Ņujorkas mērs no Demokrātu partijas Ēriks Adamss šonedēļ cēla trauksmi par finansiālo slogu, ko pilsētai rada tūkstošiem patvēruma meklētāju pieplūdums katru mēnesi, no kuriem daudzus uz Ņujorku nosūta ASV dienvidu štatu republikāņu gubernatori.

Žurnālists: Masks izjaucis ukraiņu uzbrukumu krievu kuģiem Sevastopolē

Īlons Masks 2022.gadā devis rīkojumu atslēgt interneta pakalpojumu sistēmu Starlink krievu okupētās Krimas piekrastē, lai tādējādi izjauktu ukraiņu uzbrukumu Krievijas karaflotei Sevastopolē, Maska biogrāfijā, kuras fragmenti nonākuši televīzijas kanāla CNN rīcībā, apgalvo žurnālists Volters Aizeksons.

Pentagons: Krievija cenšas iegūt bruņojumu no izraidītajām valstīm

Krievija cenšas iegūt papildu munīciju un ieročus no tā dēvētajām izraidītajām valstīm, preses brīfingā ceturtdien sacīja ASV Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Patriks Raiders, cita starpā mudinot Ziemeļkoreju nepiegādāt Krievijai bruņojumu, kas var tikt izmantots, lai Ukrainā nogalinātu mierīgos iedzīvotājus.

ASV apstiprina militāro palīdzību Taivānai

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pirmo reizi apstiprinājusi tiešu militāro palīdzību Taivānai saskaņā ar ārvalstīm paredzēto atbalsta programmu, trešdien pavēstījušas amatpersonas.

Trampa konkurents atdošot Krievijai okupēto Ukrainu © DIENA

Viens no ASV Republikāņu partijas pretendentiem uz nomināciju kandidēšanai ASV prezidenta vēlēšanās – uzņēmējs Viveks Ramasvami – paziņojis, ka ievēlēšanas gadījumā atzīs Krievijas tiesības uz okupēto Ukrainas teritoriju un apsolīs bloķēt Ukrainas uzņemšanu NATO, ja Krievija pārtrauks militāro sadarbību ar Ķīnu, vēsta Ukrainska Pravda.