Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cits

EY: Kiberuzbrukumu skaits pasaulē audzis par 75% pēdējo piecu gadu laikā

Kiberuzbrukumu skaits pasaulē audzis par 75% pēdējo piecu gadu laikā, tostarp Latvijā īpašs izaicinājums ir politiski motivēti uzbrukumi, informēja konsultāciju kompānijas EY pārstāvji, atsaucoties uz veikto pētījumu par kiberdrošības risku novēršanu EY 2023 Global Cybersecurity Leadership Insights.

Atrod vaļīgas skrūves arī citās Boeing 737 Max 9 © DIENA

Pārbaudot lidmašīnas Boeing 737 Max 9 pēc pagājušajā nedēļā notikušā negadījuma, kad šāda tipa lidmašīnai lidojuma laikā izveidojās caurums fizelāžas sānā, ASV aviokompānijas United Airlines un Alaska Airlines konstatējušas problēmas ar vaļīgām skrūvēm un metāliskajām konstrukcijām arī citās šo aviokompāniju flotēs esošajās 737 Max 9 lidmašīnās, vēsta BBC.

Pāvests aicina aizliegt surogasiju

Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks pirmdien aicinājis aizliegt surogasiju, iekļaujot šo praksi ikgadējā sarakstā ar draudiem globālajam mieram un cilvēka cieņai.

Ziemeļkoreja artilērija apšauda Dienvidkorejas ūdeņus

Ziemeļkoreja piektdien divu Dienvidkorejas salu tuvumā izšāvusi vairāk nekā 200 artilērijas šāviņu, un tādēļ Seula devusi rīkojumu par iedzīvotāju evakuāciju, paziņojusi Aizsardzības ministrija un vietējās amatpersonas.