Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ierīce nopietnai spēlei

Nopietna kompaktkamera – tā PowerShot G1 X var raksturot divos vārdos, taču tik īsā raksturojumā nav iespējams pateikt visu, kas šo kameru patīkami izceļ citu kompaktnieču vidū. Ko vērts vien jau ir lielais sensors, atlokāmais ekrāns un optiskais skatu meklētājs!

Pirmie spriedumi

Jau iepakojuma kastītē redzams, ka tiek piedāvāta tipiska Canon kameras komplektācija. Paņemot G1 X rokā, uzreiz ir skaidrs, ka tā ir nopietna ierīce.

Kamerai ir atlokāms un pagriežams ekrāns, metāla korpuss un visas tradicionālās vadības sviras, ieskaitot atsevišķu pogu video uzņemšanai un kursorsviras tipa pogu-gredzenu aizmugurē. Taču ir arī tādas lietas, kas kompaktkamerām mēdz būt pavisam reti, piemēram, optiskais skatu meklētājs, kam turklāt ir regulējamas doptrijas, kas noteikti patiks briļļu nēsātājiem. Kaut arī tas ir neliels un nav ļoti precīzs, tomēr noteikti būs situācijas, kad tāds noderēs. Kameras priekšpusē, protams, ir izveidota vadības ripa (zem rādītājpirksta), kā arī noderīga būs iespēja izmantot ārējās zibspuldzes, ieskaitot Canon SpeedLite sēriju. Pārbaudījām, tiešām strādā.

Interesanta ir režīmu pārslēgšanas ripa. Patiesībā ir divas ripas – augšējā un apakšējā. Ar augšējo pārslēdz režīmus, bet apakšējā paredzēta ekspozīcijas kompensācijas iestatīšanai. Šādas ripas nav pat daudzām spoguļkamerām.

Savukārt 6,8 Wh ietilpīgais akumulators, kura darbības laiks ir viduvējs, kopā ar atmiņas karti ievietoti kameras apakšpusē zem viena vāciņa. Iebūvētā zibspuldze ir manuāli izbīdāma, tātad no lietotāja atkarīgs, kad tā jāizmanto.

Apkopojot pirmos iespaidus, var teikt, ka kameras G1 X vadības iespējas ir līdzvērtīgas un dažos gadījumos pat pārsniedz dažas labas spoguļkameras vadības iespējas.

Pretī fotomākslai

Gaismas uztveršanai kamera aprīkota ar CMOS sensoru, kā tagad ir arī daudzām citām, bet pavisam maz ir kompaktkameru, kurām tas ir tik liels kā G1 X. Tās sensors ir 18,7 x 14 mm, tātad nedaudz lielāks par Četras trešdaļas (4/3) sistēmas kameru sensoriem. Šī iemesla dēļ varam sagaidīt, ka uzņemto attēlu kvalitāte būs līdzīga ar EOS spoguļkamerām uzņemtajiem arī tādēļ, ka sensora pikseļu blīvums ir līdzīgs. Nopietna būšana!

Kaut arī Canon kamera ir kantaina, tomēr rokā paņemama pārsteidzoši ērti. Arī vadības sviras un pogas izvietotas pa rokai, bet tā, lai pārāk bieži tās nejauši nenospiestu.

Kameras objektīvs ir kompaktkamerām neierasti liels, jo sensors jau arī ir lielāks. Objektīva parametri 28-112mm F2.8-5.8 ir samērojami vai pat pārsniedz daudzu spoguļkameru komplekta objektīvus (parasti 18-55mm), kurus spoguļkameru lietotāji, starp citu, itin bieži nekad tā arī nenoņem, jo otra objektīva nav, tātad arī nav vajadzības to noņemt. Var teikt, ka optikas ziņā G1 X, iespējams, ir pat pārāka par lētākajām spoguļkamerām, jo nemaināms objektīvs noteikti ir labāk salāgots ar sensoru un citām kameras sistēmām. Tas redzams arī bildēs, kas pie malām tiešām ir tikai nedaudz mīkstas, uzņemot platleņķa režīmā, savukārt tele režīmā attēls ir vienlīdz ass visā kadrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko