Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Nikon 1 J2 un 1 NIKKOR 10mm f2.8

Nikon 1, kā jau kārtīga sistēmas kamera (ar maināmiem objektīviem, bet bez spoguļa) nav liela izmēra, toties ar plašām iespējām. Komplektā iekļautais objektīvs Nikon 1 Nikkor 10mm f/2.8 tā samērā lielās gaismasspējas dēļ ļauj uzņemt kvalitatīvus attēlus arī sliktākā apgaismojumā. 

Tiesa, jācenšas diafragmu turēt pēc iespējas atvērtu (zem f/8), jo, ņemot vērā sensora nelielos izmērus un tātad arī atbilstošu objektīva konstrukciju (reizinātājs 2,7x), attēlos noteikti būs vērojami difrakcijas efekti.

No kameras sensora 12 Mpix attēlu veidošanai gan tiek izmantoti tikai 10,1 Mpix. Jāatzīst gan, ka šāda izšķirtspēja ir pietiekama ikdienas uzņēmumiem arī tad, ja rodas vēlme tos izdrukāt uz lielāka izmēra 

papīra – līdz A4 droši.

No kameras konstrukcijas īpatnībām jāatzīmē iebūvētā zibspuldze, kas nepieciešamības gadījumā attiecīgā mirklī izlec un, esot darba stāvoklī, atrodas uz diezgan tieva turētāja, tāpēc izskatās nedaudz ērmīgi. Tā kā vadības sviras diemžēl ļauj veikt tikai pamata iestatījumus, tad, lai pat nomainītu ISO jutību, nāksies izmantot kameras interfeisa izvēlnes, jo šādai vajadzībai nav paredzēta ne atsevišķa poga, ne iespēja atbilstoši iestatīt vienīgo F taustiņu.

Toties, ja pierod pie vadības funkciju piņķerīguma (jo iestatījumi jāveic, izmantojot izvēlnes), var piešauties iegūt pa kādam patiesi interesantam kadram. Nikon 1 J2 nepārtrauktas uzņemšanas ātrums ir 10 kadru/s, bet īsākais ekspozīcijas laiks – 1/16 000, kas ir patiesi iespaidīgi. Tik īss ekspozīcijas minimālais laiks parasti raksturīgs krietni augstākas proves kamerām.

Ieskatam – Nikon 1 J2 sniegums fotogrāfijā:

Created with Admarket's flickrSLiDR.

Vērts pieminēt arī J2 video uzņemšanas iespējas. Tās labākais videorežīms ir 1920 x 1080 (60 fps), bet ne jau tas padara šo kameru atšķirīgu no lielākās daļas tās konkurentu. Nikon kamera spēj uzņemt 320 x 120 izmēra (kas nav pārāk iespaidīgi) video ar ātrumu 1200 kadru sekundē! Uzņemot ar tik lielu ātrumu, iespējams patiesi ieraudzīt ko tādu, kas citādi tverams tikai ar profesionālām (nu, un J2 līdzīgām) ātras uzņemšanas kamerām. Protams, izšķirtspēja ir maza, bet, pareizi plānojot uzņemamo ainu, šāda kamera noteikti ļautu citādāk paskatīties uz notiekošo kaut vai, piemēram, skolas fizisko aktivitāšu nodarbībās.

Kamerai Nikon 1 J2 ar režīmu pārslēgšanas ripu var ieslēgt arī īpašu kustīgas bildes uzņemšanas režīmu, kas varētu būt interesants, ja attēlus ievieto sociālajos tīklos. Šajā režīmā kamera uzņem gan standarta attēlu JPG formātā, gan arī palēninātas kustības video MOV formātā, kas lietotājam tiek piedāvāts kā dzīvā bilde. Efekts interesants, bet, pēc eksperta domām, ar ierobežotu lietojumu.

Lūdzu, kameras veikums video jomā:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.09.2024.

Pacientiem ir tikai divi būtiski ārstiem uzdodami jautājumi: "Vai es nomiršu?" un "Vai alkoholu lietot drīkst?"

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko