Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sony Alpha NEX-7 – APS-C bez spoguļa

Sony NEX sērijas kompaktkameras ar APS-C izmēra sensoru nav gluži jaunums foto industrijā, tomēr katrs jauns modelis arvien rada pastiprinātu lietotāju interesi. Apskatām NEX-7 – iespējām bagātāko savā saimē.

Pirmais iespaidsKameras iepakojuma kaste maigi izsakoties atstāj iespaidu. Tā ir eleganta, Sony dizaina pārmērību (galu galā par to maksā klients) stilā. Katrai lielākai komplektācijas vienībai ir sava lizda kastē, bet noadījums (vai pareizāk līmenis), kurā atrodas arī kamera ar objektīvu pārklāts ar samta lupatiņu. Iespaidīgi.

Citādi komplektācija, protams, ir pietiekama, ir visi vajadzīgie kabeļi un arī instrukciju grāmatiņa tieši Baltijai. Komplektā iekļautais Sony E 18-55mm F3.5-5.6 OSS objektīvs labi saskan ar kameras korpusu arī dizaina ziņā. Kameras vadības pogu un sviru skaits vizuāli šķiet pat pieticīgs. Pirms kameras ieslēgšanas jautājumus rada tas, kāpēc kamerai nav režīmu pārslēgšanas diska, kas izrādās ir virtuāls. Nedaudz mulsinoši, kamēr pierod, bet iztikt var, tomēr tradicionāls, mehānisks rullis ir objektīvi ērtāks. Saprotams, ka programmiski realizētu rulli var papildināt veicot kameras iegultās programmatūras jaunināšanu.

Kopējais rotējošo vadības sviru skaits ir trīs. Režīmu diska vietā ir divi nemarķēti rullīši, kas atkarībā no režīma pilda dažādas funkcijas. Trešais rullis ir ap kameras aizmugurē esošo kursorsviras veida taustiņu bloku. Tieši šis rotējošais gredzens tiek izmantots režīmu iestatīšanai. Iestatāmais režīms tiek atainots ekrānā un mainās, gredzenu grozot. Kā jau teikts, jāpierod. It īpaši tāpēc, ka citos režīmos ar to pašu gredzenu iestata ISO jutību, u.c. Divi virspusē izvietotie ruļļi pilda dažādas funkcijas atkarībā no režīma. Piemēram, M režīmā pirmais rullis iestata laiku, bet otrais diafragmu, bet S režīmam, pirmais laiku, bet otrs ekspozīcijas kompensāciju utt.

BildesAr virtuālo režīmu pārslēgšanas disku iespējams ieslēgt šādus režīmus – panorāmas, 3d panorāmas, M, S, A, P, iA, SCN, Anti Motion Blur. Pēdējais paredzēts uzņemšanai slikti apgaismotās vietās, uzņemot nekustīgus objektus, lai novērstu attēla izsmērējumu. Kamera uzņem vairākus secīgus attēlus, kurus kombinē vienā. Jāatzīst, ka rezultāts ir labs, ja vien kameru izdodas kaut cik noturēt nekustīgi.

SCN režīmā var iestatīt speciālos uzņemšanas režīmus – makro, ainavas, sporta, portreta, nakts u.c. Šie režīmi ļauj uzņemt to, ko sola to nosaukumi, tomēr padziļinātu testēšanu nevecam, jo parasti automātika darbojas labi. Un nav jau arī nekas sarežģīts, piemēram, sporta foto režīmā censties izmantot pēc iespējas īsu ekspozīcijas laiku utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko