Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izstāde Sanktpēterburgas Baltās naktis. Vēsturiskās grafikas

No 24. maija līdz 24. jūnijam Rīgas Sv. Pētera baznīcā būs apskatāma starptautiskā izstāde Sanktpēterburgas Baltās naktis. Vēsturiskās grafikas, kuras apmeklētājiem būs iespēja aplūkot Sanktpēterburgas pilsētu grafikas darbos no Krievijas Valsts pilsētvides skulptūru muzeja krājumiem.

Pēterburgas skaistums, harmonija un poēzija ar tās daudzajām upēm, kanāliem, krastmalām, tiltiem, parkiem, dārziem, laukumiem, pilīm un pieminekļiem īpaši spilgti izceļas Balto nakšu laikā. Pilsēta, kuras galvenais laukums ir Ņevas upe, bijusi iedvesmas avots māksliniekiem visā tās 300 gadu pastāvēšanas laikā. Pārsteidzošās un noslēpumainās Baltās naktis piešķir pilsētai īpašu un neatkārtojamu Ziemeļu Venēcijas tēlu.

Izstādē Sanktpēterburgas Baltās naktis. Vēsturiskās grafikas eksponētas četrdesmit piecas 18. –20. gs. grafiku kopijas, kurās atainots šīs ziemeļu galvaspilsētas spožais veidols. Mūsu priekšā iznirst grods un majestātisks, reizē dokumentāli precīzs un poētisks Pēterburgas tēls Balto nakšu laikā. Starp agrīnākajām un retākajām Krievijas Valsts pilsētvides skulptūru muzeja kolekcijas gravīrām jāizdala 1770. gada oforti, kuros attēlots, kā pārved un apstrādā unikālo Pērkonakmeni, kas kļuva par postamentu Pētera I piemineklim – slavenajam Vara jātniekam. Šīs lieliskās J. Šleija gravīras pēc arhitekta J. Feltena oriģināliem vēsturiski precīzi un ar lielu meistarību ataino E. Falkonē ieceres grandiozo raksturu.

Izstādē apskatāmie darbi ir pazīstami visā pasaulē – ne tikai Krievijas mākslinieku radītie, bet arī cittautu grafikas meistaru redzējums par Krievijas brīnišķīgākās pilsētas Sanktpēterburgas prospektiem, cietokšņiem un tiltiņiem. Izstādē eksponētie grafikas darbi dod skatītājam iespēju ieraudzīt Pēterburgas skaistumu, burvību un harmoniju, sajust šīs pilsētas dvēseli, kas tur savos valgos ikvienu un kam līdzīgas nav, noslēpumaino Balto nakšu laikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Sv. Pētera baznīca, Reformācijas laukums 1

Kad?

24. maijs, 2018 – 24. jūnijs, 2018

Ot. - Se. 10 -18 Sv. 12 -18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja