Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jauns izstāžu cikls Jūrmalas pilsētas muzejā

15. februārī plkst. 17.00 -19.00 Jūrmalas pilsētas muzejā, uzsākot kārtējo izstāžu ciklu, atklāšanas svētki tekstilmākslinieces Anneles Slišānes izstādei 100 deči Latvijai, 1. Starptautiskajai akvareļu izstādei un gleznotājas Baibas Rēderes personālizstādei Tur = tepat. Tālu = Tuvu.

Tuvojoties Latvijas simts gadu dzimšanas dienai, tekstilmāksliniece Annele Slišāne ir izsapņojusi un nu jau arī daļēji realizējusi unikālu dāvanu – 100 deči Latvijai. 100 nedēļās stellēs plānots noaust 100 dečus, katru no citādāka materiāla. Simtgadīgās stellēs veikti eksperimenti ar dabas materiāliem, kalmēm, pelašķiem, ugunspuķēm, dodoties jaunos tekstila meklējumos, izrādot cieņu dabai un kultūrvēsturiskajam mantojumam, atklāts ekotekstils. Domājot par pasaules ilgtspējīgu attīstību, tiek austi deči arī no otrreiz izmantojamajiem materiāliem. Katram dečam ir savs stāsts un sava vērtība. Facebook profilā Anneles zeme tiek publicētas ziņas par projekta gaitu, ievietojot fotogrāfijas un stāstus. Pirmais dečs tika noausts 2016. gada 21. augustā. Izstādē Jūrmalā ierobežoto telpu dēļ redzēsim ap 50 no līdz šim tapušajiem dečiem, projekts noslēgsies novembrī Rēzeknē.

Biedrība Jūrmalas Dizains, kuras dibinātāja ir māksliniece Līvija Brigita Pavlovska, aktīvi nodarbojas ar akvareļglezniecības izstāžu organizēšanu. Ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu programmā Profesionālās mākslas pieejamība Jūrmalā tapusi apjomīga starptautiska akvareļglezniecības izstāde Jūra vieno, kurā piedalās 49 mākslinieki. Izstādes mērķis ir apvienot Baltijas jūras reģionā dzīvojošos akvarelistus. Izstādes rīkotāji vēlas parādīt, ka akvarelis nav tikai klasiska krāsu pludināšana vai objektu izzīmēšana, bet arī mūsdienīga un aizraujoša tehnika. Izstādei nodrukāts arī katalogs. Izstādē piedalās dažādu paaudžu Latvijas mākslinieki (Patrīcija Brekte, Ieva un Jānis Spalviņi, Zigmunds Šņore), Reins Magers no Igaunijas Ana Marija Blažiene no Lietuvas, kuri ar saviem darbiem Jūrmala viesojušies jau vairākkārt.

Gleznotāja un tērpu dizainere Baiba Rēdere par saviem jaunākajiem darbiem personālizstādē Tur=tepat. Tālu=Tuvu saka tā: “Visas manas gleznas ir par iekšējiem ceļojumiem, pat ja tās atgādina abstraktas ainavas vai zemes satelīta uzņēmumus. Šajā izstādē mēģinu apjaust iekšējās plūsmas, kas manī un katrā no mums mijās. Vislabāk šo ceļojumu varētu nosaukt par dzīvi kā tādu. Labirints raksturo dzīves līkločus. Ir jāizstaigā daudz, bet beigās nonāc tepat - savas sirds centrā, kas sniedz Tev atbildes un kur Tu satiec to, kas lielāks par Tevi. Mazais es esmu satiekas ar lielo ES ESMU.“

Māksliniece 2008. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā absolvējusi  K. Zariņa un A. Naumova  multivizuālās mākslas glezniecības meistardarbnīcu, iegūstot maģistra grādu, pirms tam absolvējusi LMA Tekstilmākslas nodaļu. Sarīkojusi vairākas personālizstādes, pazīstama kā aktīva mākslinieku grupas Kokons dalībniece.

Izstāžu atklāšanas vakarā skatītājiem būs pieejamas arī muzeja pastāvīgās ekspozīcijas Bērns kūrortā, multimediāla ekspozīcija Raiņa telpa. Plašums. Dziļums. Bezgalība un pastāvīgā vēstures ekspozīcija Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrortu vēsture 18. –20. gadsimtā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Jūrmalas pilsētas muzejs, Tirgoņu 29, Majori, Jūrmala

Kad?

15. februāris, 2018 – 25. marts, 2018

Tr. – Sv. 10 –17

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja