Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Koncerts Osokins + Osokins. Klavieres + klavieres

Šā gada 23. februārī Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz īpašu koncertu simfoniskas klaviermūzikas cienītājiem Osokins + Osokins. Klavieres + klavieres. Klausītāju iemīļotie pianisti Sergejs un Andrejs Osokini spēlēs solo Fransisa Pulenka Koncertā divām klavierēm un orķestrim. Vēl programmā – Jura Karlsona El Cid. Dzīves un nāves dejas un Igora Stravinska balets Petruška. Diriģents Guntis Kuzma.

Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs, Triju Zvaigžņu ordeņa komandieris, mākslas zinātņu doktors, JVLMA profesors Sergejs Osokins ir aktīvs koncertpianists un ievērojams pedagogs, kura audzēkņu skaitā ir Elīna Bērtiņa, Andrejs Osokins, Georgijs Osokins, Vestards Šimkus, Aurēlija Šimkus, Arta Arnicāne, Rihards Plešanovs.

Lielās mūzikas balvas ieguvējs Andrejs Osokins ir starptautisku konkursu laureāts, aktīvs koncertpianists un kamermūziķis. Viņš muzicē Eiropas koncertzālēs, sadarbojas ar izciliem diriģentiem, ieskaņo albumus, kopā ar Katrīnu Gupalo piedalās pašu veidotās koncertizrādēs, kas guvušas publikas augstu atzinību, kopā ar vijolnieci Kristīni Balanas koncertē duetā Duo LV, uzstājas arī ar Kremerata Baltica kvartetu Quattro Baltica. Ar labiem panākumiem regulāri organizē un vada meistarklases Latvijā un ārvalstīs.

Guntis Kuzma jau trešo sezonu ir LNSO otrais diriģents, šajā laikā viņš ar labiem panākumiem vadījis orķestri dažādās programmās, kā arī regulāri uzstājies ar Liepājas SO un JVLMA orķestri. 2018. gada janvārī lielu atzinību guva Gunta Kuzmas un LNSO veiktais Ādolfa Skultes Piektās simfonijas lasījums Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā, kopā ar Liepājas SO Guntis Kuzma spoži pirmatskaņoja Andra Dzenīša simfoniju Mīlestība ir stiprāka, savukārt 2018. gada februārī jaunais maestro teicami vadīja jauntapušā Baltijas akadēmiju orķestra koncertus Rēzeknē (Latgales vēstniecībā GORS) un Gdaņskā.

Fransisa Pulenka (Poulenc) Koncerts divām klavierēm un orķestrim ir spožs eklektisma paraugs, kurā uzmirdz mocartiski motīvi vai ievijas franču kinomūzikas noskaņas un kur viss kopumā ir aizraujošs divertisments, kas liek aizmirst darbdienas problēmas un teicami izklaidē.

Jura Karlsona kompozīcija El Cid. Dzīves un nāves dejas veidota no mūzikas, ko Karlsons 1995. gadā komponēja Arnolda Liniņa inscenētajai Dailes teātra izrādei Sids ar Valdi Liepiņu titullomā.

20. gadsimta klasiskās mūzikas ikonas Igora Stravinska balets Petruška ir jaunā krievu komponista otrais oriģinālbalets, kas komponēts Sergeja Djagiļeva vadītajam leģendārajam Krievu baletam. Daudzi mūzikas un dejas kritiķi atzīst, ka šis ir viens no izcilākajiem pienesumiem baleta mākslai – ideāla mūzikas, fabulas un skatuviskuma sintēze. Baleta darbība notiek gadatirgū. Burvim jeb Šarlatānam ir trīs lelles. Petruška, kurš ir Panča, Pulčinellas vai Kašperla krievu līdzinieks, mīl Balerīnu, bet viņai patīk Moris, kurš nogalina Petrušku ar līku zobenu. Petruškas rēgs parādās uz leļļu namiņa jumta un nobiedē leļļu saimnieku Šarlatānu. Mūziku caurvij aizguvumi no krievu folkloras, franču šansona, Lannera valšiem. Žilbinoša stilizācija, nevainojama skaņu būve, mazliet mīlestības un mazliet mistikas.

Plkst. 18.18 Lielās ģildes Minsteres zālē tradicionālajās Pirmskoncerta sarunās Orests Silabriedis sarunāsies ar Andri Vecumnieku un Juri Karlsonu. Ieeja bez maksas, uzrādot koncerta biļeti.

Jaunieši un studenti, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms koncerta, var izpirkt neizpirktās biļetes par 5 EUR.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Lielā Ģilde, Amatu 6

Kad?

23. februāris, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja