Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Saruna ar mākslinieku Geriju Beismenu (ASV) "Pagātnei pa pēdām. Hibrīdā nacionalitāte šodiena kultūrā un identitātes meklējumi"

Sarunas centrā būs šodienas hibrīdās identitātes jautājumi un tas, kā mūs veido un iespaido pagātne. Kādu lomu mūsu identitātē, kur bieži savijušās dažādas nacionalitātes un pieredzes, spēlē atskatīšanās vēsturē – gan personiskos stāstos, gan kolektīvā pieredzē?Garijs Beismens ir starptautiski pazīstams amerikāņu mākslinieks, kuru uz Austrumeiropu atvedusi vēlme apzināt savas dzimtas saknes un iepazīt vietas, no kurienes nāk viņa vecāki – Polijas ebreji, kas izdzīvojuši holokaustā un pēc tā jaunu dzīvi veidojuši ASV.

Par šo savas identitātes daļu viņš uzzinājis, jau būdams pieaudzis, un ekspedīcija, kuras galamērķis bija vecāku dzimtais ciemats Ukrainā (bijusī Polijas teritorija), ir ceļojums ne vien pagātnē, bet arī savas identitātes līdz šim mazzināmajā daļā. Mākslinieku interesē vai un kā pagātne, kas nav paša piedzīvota, tomēr pat neapzinātā veidā ir klātesoša caur vistuvāko cilvēku traumatisko – kaut arī noklusēto – pieredzi, veido viņa pasaules uztveri. Saruna ar mākslinieku pievērsīsies jautājumiem par fiziskajām un emocionālajām teritorijām, kur pārklājās identitātes un vēstures jautājumi.Garijs Beismens (Gary Baseman, dz. 1960) ir gleznotājs, ilustrators, video mākslinieks, animators, TV/filmu producents, kurators un rotaļlietu dizainers. Viņa darbi ir publicēti žurnālos The New Yorker, The Atlantic Monthly, Time un Rolling Stone, kā arī viņš ir dizainers vienai no visvairāk pārdotajām spēlēm Cranium (Galvaskauss). G. Beismens ir radījis animācijas sērijas, kas vairākkārt ieguvušas Emmy un BAFTA balvas. Žurnāls The Los Angeles Times viņa mākslu ir raksturojis kā „burvīgi perversu”, humoristisku, jautru un vienlaikus „melnu”. Viņa darbi ir skatāmi galerijās un muzejos Brazīlijā, Vācijā, Izraēlā, Itālijā, Krievijā un ASV. Vairāk informācijas: http://www.garybaseman.com/ Saruna notiks angļu valodā. Būs pieejams tulkojums uz latviešu/krievu valoduSarunu vadīs mākslas zinātniece Ieva Astahovska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja