Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Trīs latviešu mākslinieku izstādes laikmetīgās mākslas centrā Kim?

22. augustā tiks atzīmēts Kim? X programmas centrālais notikums - trīs latviešu mākslinieku veidotu izstāžu atklāšana. Kim? Laikmetīgās mākslas centra telpās būs skatāmas divu jaunākās paudzes mākslinieču Lienes Pavlovskas un Līgas Spundes personālizstādes, kamēr Sporta 2 kvartālā būs iespējams redzēt Kristas un Reiņa Dzudzilo Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālei veidoto ekspozīciju ZRwhdZ. Rīga.

Lienes Pavlovskas personālizstāde Aizver actiņas un smaidi

Izstādes centrā ir pētījums, kas konstruēts ap interesi par indivīda un grupas atbildības korelāciju, apskatot loteriju šovu konstruktu līdzības ar nacionālu un starpnacionālu vēlēšanu organizēšanas mehānismiem, vienlaikus uzturot mūsdienu veiksmes mitoloģiju. Liene Pavlovska izstādē maina Kim? izstāžu zāļu funkcijas un pielietojumu, padarot tās par daļu no performatīvas telpas, kurā darbojas iestudēti žesti, kas mijiedarbojas ar apmeklētāju skatu punktiem. 

Izstādes nosaukumu māksliniece aizguvusi no Jāņa Poruka dzejas un Jāzepa Vītola muzikālas kompozīcijas. Lieni Pavlovsku saista kompozīcijas duālā daba - attiecības idealizētā un paļāvīgā mīlestībā, norādot uz savas individualitātes zaudēšanu. 

Izstādē būs apskatāms mākslinieka Mirko Podkovika videodarbs, kas veidots kā atbilde telpiskajam naratīvam. Atklāšanas pasākumā izstādi iedzīvinās Baibas Vanagas, Artas Kauliņas un Janīnas Gutermannes izpildīta performance, bet izstādes finisāžu papildinās mākslinieka Nilsa Albersa performatīvas intervences. 

Līgas Spundes personālizstāde Kad elle būs pilna, mirušie staigās pa zemi

Līga Spunde savā personālizstādē pievēršas nežēlībai, kas slēpjas zem ikdienišķām komunikācijas un informācijas apmaiņas formām internetā, analizējot “naida kultūru”, kas atklājās dažādos veidos ne vien tiešsaistē, kur lietotāji apmainās ar stindzinoši necilvēcīgiem tekstiem, attēliem un video, bet dažkārt arī kļūst par reālām un šausminošām darbībām.

Kristas un Reiņa Dzudzilo ekspozīcija Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē ZRwhdZ. Rīga

Kim? pagalmā, Sporta 2 kvartālā (ieeja no Hanzas ielas) būs apskatāms Kristas un Reiņa Dzudzilo pieteikums Prāgas Scenogrāfijas kvadriennālē – ekspozīcija ZRwhdZ. Rīga. ZRwhdZ ir kā formula. Tā ir kā zelta griezums ar kuru griežot var tuvoties dzīvās mākslas ideālam. Abreviatūras atšifrējums Zum Raum hier wird die Zeit (Par telpu šeit top laiks) tiek izteikts Riharda Wāgnera pēdējās operas Parsifāls libretā. Šie divi balsti - Laiks un Telpa ir kājas uz kurām kustas scenogrāfija. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kad?

1. janvāris, 1970

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja