Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Gadskārtējā Bibliotēku nedēļa piedāvā plašu pasākumu programmu

No 23. līdz 28. aprīlim Rīgas Centrālā bibliotēka un tās 26 filiālbibliotēkas aicina uz ikgadējās _Bibliotēku nedēļas _pasākumiem. Šogad nedēļas tēma ir _Bibliotēkas draugi._Šī gada Bibliotēku nedēļas mērķis ir paplašināt bibliotēkas apvārsni un iepazīstināt ikvienu rīdzinieku ar vietu, kurā šodien tiek sniegts labs un mūsdienīgs pakalpojums, vēsta Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Bibliotēku nedēļas laikā iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties vairākos tematiskajos pasākumos, tajā skaitā jauno grāmatu dienās, izstādēs, dažādās akcijās un radošajās darbnīcās.Tāpat ikvienam interesentam būs iespēja tikties ar bibliotēkas draugiem – sabiedrībā populāriem cilvēkiem, piemēram, žurnālisti Līgu Blauu Rīgas Centrālās bibliotēkas Juglas filiālbibliotēkā, rakstnieku un publicistu Māri Ruku filiālbibliotēkā Pārdaugava, fantastikas autori Ellenu R. Landaru Sarkandaugavas filiālbibliotēkā un bērnu rakstnieku Vladimiru Novikovu. Rīgas Centrālās bibliotēkas Mūzikas un mākslas nodaļā varēs noklausīties Leldes Stumbres lugu autores lasījumā. Arī bērniem šajā nedēļā būs iespēja piedalīties bibliotekārajās stundās, ekskursijās pa bibliotēku, radošajās nodarbībās, akcijās, kā arī ēnu dienās pabūt par bibliotekāriem. Bibliotēkas nedēļas rīkotāju uzmanības degpunktā ir dažādi sinerģijas aspekti publiskās bibliotēkas darbības kontekstā. Šobrīd bibliotēkā strauji noris dažādu profesionālu procesu īstenošana vienotam pakalpojumam, proti, ir vienots krājums un vienots katalogs. Pavisam drīz tiks ieviesta arī vienota lasītāja karte, kas ļaus brīvi saņemt pakalpojumus jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālē. Tas nozīmē, ka rodas likumsakarīga nepieciešamība apzināt vienotu bibliotekāro telpu. Tādēļ līdztekus tradicionālajiem Bibliotēku nedēļas pasākumiem Rīgas Centrālajā bibliotēkā un filiālbibliotēkās ikvienam būs iespēja iepazīties arī ar citu bibliotēku piedāvājumu. Detalizēta informācija par Bibliotēku nedēļas norisi pieejama Rīgas Centrālās bibliotēkas mājas lapā www.rcb.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja