Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Atklās gleznotāja Vladimira Kozina 90 gadu jubilejas izstādi

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā no 21. augusta līdz 8. septembrim būs skatāma gleznotāja Vladimira Kozina 90 gadu jubilejas izstāde Lidojums.Kā pastāstīja Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins, izstādē ir skatāmi mākslinieka darbi no Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājuma un personīgās kolekcijas. Izstādes kuratore ir Elīna Pastare.

Ievērojamais Latvijas mākslinieks un pedagogs Vladimirs Kozins ir dzimis 1922. gada 17. septembrī, mācījies Vitebskas mākslas skolā un absolvējis Valsts Mākslas Akadēmijas Glezniecības nodaļu.

Glezniecības stilistikas izvēlē V. Kozins ir konsekvents reālists. Mākslinieks gleznojis lielformāta figurālas kompozīcijas, kurās vērojami radošie centieni sabalansēt reālisma prasības ar gleznotāja personiskajām sajūtām. Darbos atklājas meistaram raksturīgā spēja prasmīgi izmantot dažādo izteiksmes līdzekļu paleti, īpaši akcentējot tādu kvalitāti, kā māksliniekam raksturīgo triepienu, kas viņa daiļradē attīstīts līdz impresionistiskam vieglumam.

Mākslinieks ir spilgts klusās dabas žanra pārstāvis. Autora kluso dabu daudzveidīgie motīvi ir guvuši atzinību un popularitāti Latvijā un ārvalstīs. Tieši klusajās dabās vislabāk novērtējama meistara tonālās glezniecības specifika, kur, izmantojot, mākslinieka paletei raksturīgo vēsi pelēko un okera toņu nianses, darbiem tiek piešķirts emocionāli ietilpīgs, poētisks raksturs.

Savu pedagoģisko darbību Latvijas Mākslas akadēmijā V. Kozins ir uzsācis 1949. gadā. Būdams Glezniecības katedras vadītājs viņš ir veicinājis un stabilizējis Latvijas glezniecības attīstību vairākās paaudzēs. Vladimirs Kozins ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs kopš 1950. gada.

Vladimira Kozina 90 gadu jubilejas izstāde Lidojums tiks atklāta otrdien, 21. augustā plkst. 17, Latvijas Mākslinieku savienības galerijā Rīgā, 11. novembra krastmalā 35. Plašāka informācija: www.msav.lv un www.lmsgalerija.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja