Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Cēsīs skatāma Vidzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde

Līdz 22. jūlijam Cēsu izstāžu namā būs apskatāma Vidzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde.Tajā vienkopus būs iespēja redzēt tautas lietišķās mākslas priekšmetus, kuros izpaužas gan novada savdabība, gan mūsdienīgums, informēja Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra pārstāve Inga Bika.

Izstādē tiks eksponētas segas, lakati, galdauti, dvieļi, jostas un cimdi no Limbažiem, Valmieras, Carnikavas, Krimuldas, Siguldas, Mālpils, Valmieras, Mazsalacas, Valkas, Smiltenes, Ogres, Ērgļiem, Gulbenes, Alūksnes, Ķekavas, Saulkrastiem, Lizuma, Līgatnes, Ulbrokas un citiem novadiem.Ekspozīcijā būs skatāmi vairāk nekā 25 Vidzemes tautas lietišķās mākslas studiju un pulciņu meistaru darbi, kā arī piedalīsies meistari no bijušā Rīgas rajona Vidzemes daļas.Jau no seniem laikiem Vidzeme ir slavena ar saviem tautas lietišķās mākslas meistariem un amatniekiem. Vidzemē visplašāk ir pārstāvēta aušana, kurai ir dziļas saknes Piebalgā, Raunā, Smiltenē un Limbažos. 19./20. gadsimta mijā Vidzemē bijuši ap 13000 audēju.Izstādes, kur visi tautas lietišķās mākslas žanri redzami vienkopus, rādot katram novadam raksturīgo, tiek rīkotas, lai atlasītu darbus XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku izstādei.Kurzemes novada tautas lietišķās mākslas izstāde notiks šoruden Liepājā.Vidzemes novada tautas lietišķās mākslas izstādi rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja