Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma Unas Guras gleznu izstāde

Līdz 20. oktobrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma mākslinieces Unas Guras gleznu izstāde Guras gleznas 12, pastāstīja centra pārstāve Inita Paegle.Una Gura ir ne tikai profesionāla māksliniece, kura izstāda savas personālizstādes, bet savas zināšanas un prasmes nodod arī jaunajiem māksliniekiem, strādājot par vizuālās mākslas skolotāju Saskaņas pamatskolā un par glezniecības pasniedzēju Daugavpils Universitātes mākslu katedrā.

Una Gura ir dzimusi Daugavpilī, taču viņas senči ir nākuši no Līvānu novada. Mācījusies Daugavpils 1. vidusskolā. 1992. gadā absolvējusi Rēzeknes Lietišķās mākslas skolu, 1998. gadā – Latvijas Mākslas Akadēmijas Pedagoģijas – stājglezniecības fakultāti, kas ļāva uzsākt aktīvu darbību glezniecībā. Piedalījusies vairāk nekā 30 izstādēs, 15 plenēros, kā arī dažādos starptautiskos ar glezniecību saistītos starptautiskajos pasākumos Baltkrievijā, Dānijā un Lietuvā.Neremdināmā kāre apgūt jaunas zināšanas māksliniece turpināja Daugavpils Universitātē, iegūstot divus maģistra grādus: maģistrs mākslā un pedagoģijas maģistrs. Pašreiz māksliniece aktīvi darbojas keramikas jomā un ir bijusi viena no organizatorēm Pirmajā Starptautiskajā Māla mākslas festivālā Latgales māla trauks 2012. gadā Daugavpilī. Māksliniecei Unai Gurai izstāde Guras gleznas 12 ir jubilejas izstāde, kas kā atzīst pati māksliniece, zīmīgi norisinās tieši Līvānos.Unas Guras gleznu izstāde Guras gleznas 12 skatāma līdz 20. oktobrim, savukārt satikt pašu darbu autori varēs 20. oktobrī plkst. 14 Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja