Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Koncertā "Uzlecošās zvaigznes Kremlī" Latviju pārstāvēs jaunā pianiste Anne Halikmā

Nesen notika konkurss, kurā Latvijas bērni un jaunieši sacentās par iespēju uzstāties koncertā «Uzlecošās zvaigznes Kremlī», kas Maskavā, Kremļa Kongresu pilī notiks 29. novembrī. Tagad kļuvis zināms, ka uz Maskavu dosies pianiste Anne Hallikmā, kura studē Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Raffi Haradžanjana klasē.

Koncertu Maskavā rīko ievērojamā Krievijas vijolnieka Vladimira Spivakova fonds, un jaunie mūziķi no Krievijas un tās kaimiņvalstīm uzstāsies kopā pasaulslaveno V. Spivakova orķestri. Šāds koncerts notiks pirmo reizi un tā patronese ir Krievijas pirmā lēdija Svetlana Medvedeva. Konkursu Latvijā ar Latvijas Kultūras ministrijas ziņu rīkoja V. Spivakova fonda pārstāve Baltijas valstīs Gaļina Poltoraka, kura ir arī Starptautiskā talantu centra valdes priekšsēdētāja.

Žūrijas darbu Rīgā vadīja Zviedrijā dzīvojošais Krievijas mūziķis,  filozofs, dzejnieks, rakstnieks, režisors, mākslas un mūzikas zinātnieks, leģendārais koncertlektors un pedagogs Mihails Kaziniks, kurš arī sniedza meistarklases un koncertu. M. Kaziniks ir filharmonija, konservatorija un teātris vienā personā — kaislīgs apgaismotājs ar aktiera un pedagoga dotībām, strauju temperamentu un enciklopēdiskām zināšanām. Viņš ir Stokholmas Dramatiskā institūta un Skandināvijas Augstākas Biznesa skolas profesors, Nobela prēmijas koncertu eksperts, kā arī vada ikgadējās, mūzikas dziednieciskajam spēkam veltītās ārstu konferences Gotlandes salā un Stokholmā. Kaziniks ir grāmatas "Ģēniju noslēpumi" autors, savukārt kopā ar režisori Natāliju Kugašovu radījis pasaules mūzikas kultūrai veltītu 24 filmu sēriju "Brīvā lidojumā". Sadarbojas ar Krievijas radiostacijām "Orfejs" un "Sudraba lietus". Viņš pats par savu uzdevumu uzskata "garīgi noskaņot cilvēku uz to vilni un starojumu, kas nāk no mākslas darbiem: dzejas, mūzikas, literatūras... Ikviena dižā māksla ir raidītājs, bet cilvēks, kurš nav noskaņots uz tā frekvenci ir bojāts uztvērējs. Es to remontēju.»  «Kazinika klātbūtne, vērtējums, sniegtās meistarklases un koncerts bija bonuss visiem, kuri piedalījās.  Bērnu vecāki pēc tam sūtīja man sajūsmas pilnas īsziņas un epastus: ka Kaziniks ir ģēnijs un pateicās, ka atrodu tādus cilvēkus, tik spilgtas personības,» portālam Diena.lv stāstīja G. Poltoraka. Mihails Kaziniks Rīgā atgriezīsies 2011.gada marta sākumā, lai vērtētu nākamo konkursu. Tā uzvarētājiem būs iespēja piedalīties Spivakova fonda festivālā "Maskava satiek draugus".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja