Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

LNSO galvenais diriģents Karels Marks Šišons vadīs arī Vācijas Radio filharmonisko orķestri

Diriģents Karels Marks Šišons iecelts par Vācijas Radio filharmoniskā orķestra (SWR Deutsche Radio Philharmonie) Zārbrikenā un Kaizerslauternā galveno diriģentu. Viņš šajā statusā ar šo orķestri strādās trīs sezonas no 2011. gada septembra līdz 2014. gada jūlijam. Saskaņā ar līgumu, viņš ar orķestri ik gadu strādās 12 nedēļas, kā arī kļūs ar visiem reģiona orķestri cieši saistītās skaņu ierakstu kompānijas “Haenssler” mākslinieku.

SWR Vācijas Radio filharmoniskais orķestris ir viens no Vācijas vadošajiem simfoniskajiem orķestriem. Tā iepriekšējo līderu vidū bijuši tādi ievērojami diriģenti kā Mjuņ Vun Čuņs, Marsello Viotti un Ginters Herbigs. Pašreizējais orķestra galvenais diriģents ir Kristofs Popens, kurš ir tā mākslinieciskais vadītājs kopš Sārbrikenas Radio simfoniskā orķestra un SWR Radio filharmoniskā orķestra Kaizerslauternā apvienošanas vienā mākslinieciskā vienībā. Beidzoties piecu gadu darba termiņam Popens turpinās sadarboties ar orķestri kā viesdiriģents.

«Jauna, perspektīva un dedzīga galvenā diriģenta izvēle, kāds ir K.M. Šišons ar viņa augstajiem radošajiem standartiem un starptautisko pieredzi, orķestrim sola lielisku attīstību. Orķestrim tas ir arī jauns izaicinājums,» šim notikumam veltītajā preses konferencē Maincā norādījuši atbildīgie reģiona Radio programmu vadītāji. Orķestra preses departamenta pārstāvji savukārt žurnālistiem stāstījuši, ka maestro Šišons starptautiskajos medijos dēvēts par «dirigēšanas brīnumu», «ģeniālu diriģentu», kā atšķirīgās, viņam raksturīgākās īpašības minot dedzīgo pašatdevi un muzikalitāti.

Vācijas Radio filharmoniskajam orķestrim K.M. Šišons iepaticies pēc vairākiem veiksmīgiem kopīgiem koncertiem pēdējā pusotra gada laikā. Viņš pats preses konferencē izteicies, ka jūtas ļoti pagodināts un lepns pieņemot šī orķestra galvenā diriģenta posteni. “Vācijas Radio filharmoniskais orķestris ir mākslinieciski izcils orķestris ievērojamām muzikālajām tradīcijām un es vēlos tās uzturēt spēkā un vērst jo stiprākas,” vēstījis K. M. Šišons, orķestrim sooot apliecinājumu kā vienai no Vācijas vadošajām simfoniskajām vienībām, savukārt klausītājiem — neaizmirstamu mūzikas pieredzi. «Es vēlos lai šim reģionam būtu kas vairāk par orķestri — es gribu lai mūsu orķestris kļūtu par reģiona vissvarīgāko vēstnieku pasaulē,” apņēmīgi paziņoja K.M. Šišons.

Diriģents arī paudis, ka šis piedāvājums nācis īstajā laikā. No 2011. Gada viņš līdztekus Vācijas Radio filharmoniskajam orķestrim turpinās vadīt arī Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO), kura galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir jau otro sezonu. Taču Šišona un LNSO radošā sadarbība norisinās jau krietni ilgāk. Šoruden valsts svētkiem veltītajos koncertos 16. un 17. novembrī K.M. Šišons un LNSO atzīmēs sadarbības desmit gadu jubileju.    


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja