Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pirms brauciena uz ASV koris "Kamēr..." Rīgā sniegs koncertu "Pērles"

Pirms koncertbrauciena uz ASV jauniešu koris "Kamēr…" uzstāsies 26. februārī plkst.19  koncertzālē  "Ave sol". Šajā koncertā vienkopus varēs dzirdēt labāko no kora "Kamēr…" pēdējo gadu repertuāra, tādēļ tam dots nosaukums "Pērles", pavēstīja kora menedžere Kristīne Zvirbule.

Koncerta programmā iekļauti skaņdarbi, kurus koris pasūtījis gan latviešu, gan arī ārzemju komponistiem. Vērienīgo starptautisko projektu "Pasaules Saules dziesmas", pārstāvēs Džona Lutera Adamsa, Raimonda Paula, Bjērna Andora Drāges, Stīvena Līka, Urmasa Sisaska, Vītauta Miškiņa un Pētera Vaska opusi, skanēs arī kora 20 gadu jubilejai veltītie mīlas madrigāli, kurus komponējuši Ēriks Ešenvalds, Pēteris Vasks, Rihards Dubra, Juris Vaivods, Arturs Maskats, Renārs Kaupers un Valts Pūce.

Uz ASV koris "Kamēr.." dosies martā, atsaucoties Ziemeļamerikā lielākās kormūzikas organizācijas — ASV Kordiriģentu asociācijas (ACDA) ielūgumam piedalīties tās rīkotajā konferencē Čikāgā. ACDA ikgadējā konference ir lielākais kormūzikas forums Ziemeļamerikā, tas arvien pulcē labākos korus, diriģentus un komponistus, kā arī izdevējus, žurnālistus un mūzikas industrijas pārstāvjus, tāpēc ir lieliska attīstības platforma kora turpmākajai darbībai. Koris "Kamēr…" šīs asociācijas konferencē piedalīsies kā viens no īpaši uzaicinātajiem starptautiski atzītajiem ārzemju kolektīviem. Koris uzstāsies prestižajā Čikāgas simfoniskā orķestra zālē.

Ielūgums uz šo nozīmīgo pasākumu apliecina "Kamēr..." un tā diriģenta Māra Sirmā starptautisko autoritāti, īpaši kormūzikas profesionāļu un koru kustībā iesaistīto personu vidū. Pats M. Sirmais kora dalību ACDA vērtē kā "iespēju paplašināt savas koncertdarbības robežas, kā arī popularizēt latviešiem un Latvijai tik raksturīgo koru kustību un komponistu darbu. Ar izcilu skaņas un skatuves kultūras kvalitāti savienojumā ar radošiem un drosmīgiem projektiem 'Kamēr...' lauž tradicionālo priekšstatu par kora dziedāšanu un ar savu piemēru demonstrē to kā aizraujošu un pat stilīgu nodarbošanos mūsdienu jauniešu vidū," uzsvēra diriģents


Biļetes uz jauniešu kora "Kamēr…" koncertu "Pērles" var iegādāties Biļešu paradīze tirdzniecības vietās, bet stundu pirms koncerta tā norises vietā par Ls 5.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja