Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgā spēlēs virtuozais roka ģitārists Maikls Andželo Batio

10. jūnijā Rīgā koncertu sniegs viens no mūsu laiku oriģinālākajiem rokmūzikas ģitāristiem Maikls Andželo Batio.Maikls Andželo Batio daudzu mūzikas žurnālu aptaujās regulāri tiek ievietots spējīgāko ģitāras virtuozu topu augšgalā kopā ar tādiem māksliniekiem kā Džo Satriani, Stīvs Vai, Džons Petruči un Ingvī Malmstīns.

Batio ir teju vienīgais ģitārists pasaulē, kurš, lai varētu pārspēt ātrumā visus citus kolēģus, ir apguvis prasmi spēlēt divas solo ģitāras vienlaicīgi. Šim nolūkam viņš lieto unikālu dubultģitāru, kas izvērsta V formā un kur uz abiem grifiem vienlaicīgi tiek spēlētas dažādas melodijas, lietojot "tapping" paņēmienus. Batio trenējies daudzus gadus, lai varētu spēlēt vienlīdz virtuozi kā ar kreiso, tā ar labo roku. Tāpat Batio ir viens no nedaudzajiem rokmūziķiem, kam ir augstākā izglītība tieši kā komponistam.Būdams Čikāgas mūziķis, Batio savu garo karjeru sācis ar džeza un blūza spēli, astoņdesmitajos gados pāriedams uz smago metālu, vēlāk pievēršoties progesīvajam rokam. Par jauno Eiropas tūri Hands Without Shadows - A Tribute to Rock Guitar kopā ar pavadošo grupu ģitāras lielmeistars saka: "Deviņdesmit minūšu laikā iziesim cauri visiem šim žanriem, cauri dažādiem laikmetiem!" Programmas nagla ir vairāk nekā desmit minūšu sologabals, kurā Batio spēlē dažādu pazīstamu skaņdarbu aranžējumus uz savas patentētās, Dean Guitars ražotās dubultģitāras, sākot kreiliski, turpinot pēc tam pretēji, līdz beidzot spēlējot divas soloģitāras vienlaicīgi dažādos ritmos un harmonijās. Tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka šī gada februārī pats pirmais Batio konstruētais dubultģitāras modelis nonācis Rokenrola Slavas zāles ekspozīcijā.Biļetes uz Maikls Andželo Batio koncertu Rīgā, klubā Melnā piektdiena iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja